Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Keşkül-ü tiramisu tarifi

Keşkül-ü tiramisu tarifi
 

Keşkül-ü Tiramisu Tarifi


MALZEMELER:

Krema için:
1 poşet Keşkül
2 ½ su bardak süt
1 limon kabuğu rendesi
½ çay bardak iri kırılmış badem
1 ½ çay bardak buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Krem Şanti Sade
12 tane kedidili bisküvi
1 su bardak süt
2 yemek kaşık toz şeker
1 tatlı kaşık çözünebilir kahve
Üzeri için:
1 poşet Çikolatalı Sos
2 ½ su bardak süt
4 adet badem-bütün
Kalıbı:
Dikdörtgen kek kalıbı (11×25 cm)

HAZIRLANIŞI:

2,5 su bardağı sütü ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alalım. Üzerine keşkül poşetini boşaltalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edelim ve ocaktan alalım. Soğutup mikser ile 1-2 dakika çırpalım.
1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alalım ve üzerine krem şanti poşetini boşaltalım. Mikser ile 2-3 dakika çırpalım. Hazırladığımız keşkülü ve bademi ekleyip 2 dakika daha çırpalım.
1 su bardağı süte şeker ve kahveyi ilave edip karıştırarak eritelim. Kalıbı streç film ile kaplayalım. 6 adet kedidili bisküviyi kahveli süte batırıp kalıbın tabanına tek sıra olacak şekilde sıralayalım. Üzerine hazırladığımız keşküllü karışımın yarısını yayalım. Tekrar kahveli süt ile ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayalım. Kalan kremayı yayalım. Üzerini streç film ile kapatıp buzlukta 3-4 saat bekletelim.
2,5 su bardağı sütü tencereye alalım. Üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edelim. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutalım. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alalım ve 1-2 saat bekletelim.
Tatlıyı buzluktan çıkartalım, ters çevirerek servis tabağına alalım. Üzerine çikolatalı sos döküp badem ile süsleyelim ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

 

http://pratikevyemektarifleri.com/keskul-u-tiramisu-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..