Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Kılıçdaroğlu Şunun İçin İktidara Gelmelidir

Kılıçdaroğlu Şunun İçin İktidara Gelmelidir
 

Bir gün gelecek, nasıl ki on beş yıl önce kimsenin beklemediği ansızın Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiği gibi bir seçimde ansızın iktidarı kaybedebilir.

O seçim 2019 seçimleri mi olur bilemiyorum ama sanki gidişat onu göstermeye başladı yavaş yavaş..

Cumhuriyet tarihinde özellikle 46 yıllarından sonra kurulmuş olan hükümetlerin tümü Amerika'nın kontrolünde kurulmuş ve seçimlerde her ne kadar seçmenler tarafından liderleri iktidara taşımış gibi görünse de toplumda çeşitli algılar yaratılarak istenilen liderin hükümet kurmaları sağlanmıştır. Mesela Menderes Demirel Özal hükümetleri..

Aynı şekilde hükümetlerin iktidar kaybetmeleri de farklı algılar yaratılarak gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilmiştir ifadesini kullandım çünkü, bütün algı oluşturma senaryoları Amerika'nın ta kendisi tarafından yazılıp çizilmektedir. 

Günümüzde de değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz. Tüm siyasi partiler birer bağımsız parti olarak hayata geçmiş olsa da dolaylı yoldan ABD'nin kontrolünde politikalarını sürdürmekte olduğunu gerek parti lideri seçildiklerinde gerekse iktidara geldiklerinde Washington'a seyahat ettiklerini biliyoruz. Sanırım hava almaya gitmiyorlardır.

Aklıma şu soru geliyor; Madem ki bütün yollar Büyük Ortadoğu Projesine çıkmaktadır acaba 46 yılından sonra bugüne kadar kurulmuş olan hükümetler bir taraftan kaplumbağa hızıyla ülkenin gelişmesini sağlarken asıl gelişmenin Ortadoğu coğrafyasına yönelik mi olmuştur ve de olmaya devam etmektedir?

Coğrafi konumumuz itibariyle ekonomik anlamda bağlı olduğumuz emperyal ülkelerle Ortadoğu konusunda sürekli olarak partner görevini üstlenmek zorunda kalmakta olduğumuzun altı çizilmesi gereken bir konu olduğunu unutmayalım!

Gelelim Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2019 seçimlerindeki hal ve gidişine..

Acaba diyorum; 'Geçmişte tıpkı Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi'nin misyonlarını tamamladıkları gibi Adalet ve Kalkınma Partisi de misyonunu tamamladı mı?'

Öyle ya dokuz yıldan beri devam etmekte olan Suriye'deki çatışmalar ömür boyu devam etmeyeceğine göre asıl hedef olan Büyük Ortadoğu Projesinin hayata geçirilmesi için farklı sürece girilmesi gerekir doğal olarak.

Amerika'nın Kimyasal Silah noktalarına vurmasıyla birlikte sanki Ortadoğu'da çözüm için bundan sonra diplomatik dengeler üzerinde formüller aranacaktır diye düşünüyorum.

Diplomatik dengeleri sağlamakta elbetteki Türkiye'nin rolü büyük olacaktır.

Diplomatik dengeleri sağlamayı üstlenebilecek olan bana göre Kılıçdaroğlu ve partisidir diye düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu 2019 seçimlerini alması gerekmekte ve Esat ile birlikte Suriye'deki problemleri çözmeleri gerekir. Daha doğrusu Esat ile Kılıçdaroğlu'nun birlikte diyalog kurmaları kolay olur zira inanç kültürü bağlamında düşüncelerinin örtüşmesi ve çözüm yoluna gidilmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..