Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Kılıçdaroğlu, CHP içindeki karışıklığı yaratanı buldu..."AKP derin devleti" ve "MİT..."

Kılıçdaroğlu, CHP içindeki karışıklığı yaratanı buldu..."AKP derin devleti" ve "MİT..."
 

Zaten, Ülker Tarhan'ın istifasının nedeni de, İhsanoğlunun Cumhurbaşkanı aaylığı da MİT'in oyunu idi(!?)


BÖYLECE, KILIÇDAROĞLU, BÜYÜK OLASILIKLA KAYBEDECEĞİ 2015 SEÇİMLERİNİN BAHANESİNİ DE BULMUŞ OLDU...

Dün akşam(21 Kasım 2014),  televizyonda haber bültenlerini izlerken, Kılıçdaroğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatını suçlayan bir beyanatını dinledim.. 

Kılıçdaroğlu şöyle diyordu :  "MİT, CHP içinde karışıklık çıkarmaya çalışıyor"... Devam eden konuşmasında da şunları dillendiriyordu; sözüm ona, "MİT içinde bir grup, sadece CHP içinde karışıklık çıkarmak için görevlendirilmiş"

İlk aklıma gelen, Muharrem İnce'nin, CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğu Kurultay sonrasında CHP içinde başlayan huzursuzluk oldu. Daha sonra, "CHP içindeki vahim tercihleri değiştiremeyeceğini" ileri sürerek istifa eden Emine Ülker Tarhan, bu huzursuzluğun boyutlarının artmasına neden oldu. Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un da,  "ihraç istemi" ile Yüksek Disiplin Kuruluna verilmesi, mevcut huzursuzluğu parti içi karışıklığa döndürdü...

Ama, şimdi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden anlıyoruz ki, CHP içindeki karışıklığın nedeni, bunlardan hiçbiri değil, "AKP derin devleti ve MİT" miş.(!?)

Emine Ülker Tarhan'ın, "vahim"  dediği  "CHP tercihlerinden biri de, Ekmeleddin  İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterilmesi" idi..

Kılıçdaroğlu'na sormak lazım, yaptığı bu yanlış tercih de "AKP derin devleti ve MİT'in işi miydi , acaba?

Bu sorunun yanıtını, kendisine sorulmadığı halde, CHP İzmir  Milletvekili Rıza Türmen veriyor...Rıza Türmen, gazetecilere diyor ki, "Biz zaten yeteri kadar karışığız. MİT'e ihtiyaç var mı bilemiyorum. Demek ki, MİT yapıyormuş".

SONUÇ :

Benim düşüncem şudur : Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerini kaybedeceğini anlamış olmalı ki, bu olası yenilgisine, daha şimdiden bir "bahane" aramaktadır...Seçimler sonrasında, büyük olasılıkla şunu diyecektir; "Eğer 'AKP derin devleti ve MİT', CHP içinde karışıklık çıkarmasaydı, bu seçimin tek galibi bizdik"...

cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..