Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

Kılıçdaroğlu'nu karşılayan Manga mı, Yunan Savunma Bakanının yaktığı mangal mı?

Kılıçdaroğlu'nu karşılayan Manga mı, Yunan Savunma Bakanının yaktığı mangal mı?
 

İleri demokrasi sayesinde nerelere geldik!

Hele başkanlık, pardon “Partili Cumhurbaşkanlığı” sistemine geçtikten sonra resmen ve alenen uçmaya başladık! Öylesine uçuyoruz ki, dibine ışık vermeyen mum misali, yanı başımızdaki adalarımız işgal edilip, mangal partileri düzenlenirken, biz bu aymazlığı görmezden geliyoruz.

Nasıl görelim ki! Ayaklarımız yerden kesilmiş ve göklerde geziniyoruz. Göklerde gezinirken de yükseklik korkusu nedeniyle aşağıya bakamıyoruz!

Gelelim asıl konumuza:

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Aydın ilimizin Eşek adasında Mangal partisi yapıp Yunan rakısı Uzo içiyor...

Bizim Milli Savunma Bakanı onların Showuna alet olmam diyerek sesini çıkartmıyor!

Mangal partisini seyreden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir manga askerle karşılanmasını soruşturuyor.

Gerçekten de Kemal Kılıçdaroğlu’nu askeri törenle(!) karşılayan komutan görevden derhal alınmalı ve hakkında FETÖ’cülükten soruşturma başlatılmalıdır!

Halk olarak hayretler içinde izliyoruz günlerdir.

Mangal-Manga gündeminin ayrıntılarını da şöyle bir bakalım.

Ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 6. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından bir manga askerle ve törenle karşılandı.

Önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar soruşturma açtı ve sonucunu Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorusu üzerine, “Raporumu sundum. İki kelime ile söyleyeyim kasıt yok, kusur var” diye açıkladı.

24 TV yayınında sunucu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a fikri soruldu. “Konu memleket meselesi ya çok önemli bir askeri sorun ya devlet elden gidiyor ya…(!)”

Fikri olmaz mı Fikri Bey’in?

“Hava kuvvetlerimizin kendi iç meselesidir. Bağlayıcı değil” dedi.

Hava Kuvvetleri kime bağlandı 15 Temmuz sonrası OHAL ile çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile biliyor musunuz?

Milli Savunma Bakanlığına.(MSB)

Demek ki Genelkurmay Başkanının açtığı soruşturma fasa fiso imiş.

Çünkü bakanı bağlamazmış.

Şimdi ne olacak peki?

Fikri olan bakan Fikri Işık MSB teftiş kurulu başkanını bizzat (!) görevlendirerek, “Git bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturma yap” talimatı vermiş.

Bu teftiş bitince Başbakan Binali Yıldırım da, “bağlayıcı değil der ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanına, ‘Git bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturma yap’ talimatı verir büyük olasılıkla.

Bu teftiş de bitince bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “bağlayıcı değil der ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanına, ‘Git bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturma yap’ talimatı verebilir.

Bu arada Aydın ili Eşek adasında mangal partisi yapıp UZO içen Yunanistan’ın Savunma Bakanı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin diğer adalarında gövde gösterisi partileri yaparak ziyafetlerine güle oynaya devam eder tabii ki.

Yunanistan ile Türkiye’nin arasındaki “mangal” sorunu önemli mi?

Yok canım.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti açısından Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşılayan “manga” en önemli sorun elbette.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..