Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kilo almadan kışı atlatma klavuzu

Kilo almadan kışı atlatma klavuzu
 

Tek seansta bölgesel kilolarınızdan kurtularak kadınsı estetik hatlara lazer lipoliz ile kavuşabiliyorsunuz.


Kış soğukları bastırdı. Günler kısaldı. Zamanımızın çoğu evlerimizde geçiriyoruz. Yani hareketsiz bir yaşam tarzı kış boyunca devam edecek. Sofralarımızda kalorisi yüksek besinlere yer vermeye başladık. Vücut metabolizmamız daha yavaş çalışmaya başladı. Bütün bunlar şu anlama geliyor: Fazla kilo.

Kış mevsimi aynı zamanda kilo alma mevsimidir. Kalıcı yağlanmalar en çok kış mevsiminde vücudumuzu sarar. Göbeğimiz belirginleşir, belimiz kalınlaşır, basenlerimiz genişler, bacaklarımız pantolona dar gelir. İlkbahar geldiğinde bu yağlardan kurtulmak neredeyse imkânsız bir hal almaktadır.  Ne diyet, ne spor kâr etmemektedir. Özellikle kadınlar, kadınsı çizgilerini kaybediyorlar.

Kış aylarında kilo almanın önüne geçebilmek için plastik ve estetik cerrahide kalıcı sonuçlar veren lazer lipoliz yöntemi tek seansta hastaların yüzünü güldüren vücut şekilleri ortaya çıkarıyor. Lazer lipoliz ile yağları yok etme yöntemi aslında bir vücut şekillendirme yöntemidir. Fazla bölgesel yağları yok eden popüler lazer lipoliz teknolojisi kişiyi estetik vücut ölçülerine kavuşturuyor. Kilolarından şikâyetçi olan hastalarımızın operasyon sonrası mutluluğu bu yöntemin adeta sağlamasıdır.

Soğuk havalarda kilo almamak, bahar mevsimine şimdiden erkeklerin göbeksiz, kadınların da dişilik algısını ortaya çıkaracak vücut hatlarıyla girmesini sağlayan yağları yok etme yöntemi son derece hassas dokunuşlara sahip olduğu için vücudun her bölgesinde biriken fazla yağlara müdahale edilebiliyor.

Sizin için en çok merak edilen sorulardan lazer lipolizi anlama kılavuzu hazırladık:

Lazer lipoliz ile yağları yok etme yöntemi bir ameliyat mıdır?

Hayır bir ameliyat değildir. Süper ince lazer kanülleri için fazla yağların olduğu bölgelere mini kesiler açılarak yapılır. Bu kesiler dikiş gerektirmez. O nedenle dikiş izi de bırakmayan konforlu bir yöntemdir.

Kaç seansta kış yağlarımdan kurtulabilirim?

En çok bel, karın ve basen bölgesinden kilo alıyoruz kış aylarında. Burda biriken yağlar dirençli yağlardır. Kolay kolay erimez. Lazer lipoliz ile fazla kilo biriken bölgeler tek seansta zayıflatılıp şekillendirilmektedir?

Kaç kilo veririm?

Yağlanmanın miktarına göre 3-4 litreye kadar yağlar yok edilmektedir. Hastalarımız operasyondan sonra 2 ay boyunca zayıflamaktadır.

Lazer lipolizden sonra ne zaman işe başlarım?

Lazer lipolizden sonra 2. ya da 3. gün hastalarımız işine dönebilmektedir.

Aynı bölgeden tekrar kilo alır mıyım?

Bu yöntem sonuçları itibarıyla kalıcı zayıflama ve vücut şekillendirme sağlamaktadır. Örneğin spor yaptınız kilo verdiniz. Sporu bıraktığınız anda zayıflayan bölgedeki yağ hücreleri tekrar çoğalarak kilo almaya başlarsınız. Ama güçlü lazer ışınlarıyla iri yağ hücrelerinin zarlarını patlatıp yağları serbestleştiriyoruz. Bu yağlar vücut tarafından emilerek atılıyor. Parçalanıp yok edildiği için bir daha aynı bölgeden kilo alımı gerçekleşmez. Lazer lipolizin en önemli özelliği bu kalıcı sonucudur.

Operasyon ne kadar sürüyor?

Lokal anestezi altında müdahale edilecek bölgenin yoğunluğuna göre ortalama 1 saatte işlem tamamlanıyor. Hasta aynı gün evine taburcu oluyor.

Fazla kilonun olduğu bölgede deri sarkması varsa bunun için ikinci bir operasyon mu yapılması gerekiyor?

İkinci bir operasyona gerek kalmıyor. Çünkü lazer ışınları derinin sıkılaşmasını sağlayan bir etki yapıyor. Gevşeyen deri kendini toparlayarak sıkı, gergin bir dokuya dönüşüyor.

İşlem sırasında ve sonrasında ağrı oluyor mu?

Son derece konforlu bir işlem olduğunu söylemeliyim. Operasyon sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmiyor. İşlemden sonra hastamızın 2 gün ağrısı oluyor ama bu ağrı kesicilerle hafifletilerek hastanın rahat etmesi sağlanıyor.

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN

www.estetikport.com

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..