Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Kim Çocuk?

Kim Çocuk?
 

TARİHİN DAHİ ÇOCUKLARI
 
MOZART - 5 yaşındayken, Salzburg Üniversitesi'nde piyano performans verdi 12'de ilk opera, 3 yaşında klavsen çalmaya başladı 8'de ilk senfoni yazdı
 
PASKAL - Blaise Pascal çocukluğundan beri bir matematik dehası idi. O sadece 16 ve ilk kanıtı olduğu zaman o 11 yaşındayken O Pascal teoremi formüle ve onun kredi için fizik, matematik ve felsefe alanında birçok diğer katkıları olan bir teoremi yazdı.
 
TAGORE - Ünlü Hint çocuk dahileri biri, Tagore ve 19. ve 20. yüzyıllarda ün kazandı. 8 yaşında sayısız kısa hikayeler vardı
 
PİCASSO - 9 yaşındayken Ünlü boyama, 'Le Picador' O 14-başlangıçta onun aile üyelerini boyalı ve ünlü eleştirmeni Juan Eduardo Cirlot takdirini kazandı
 
RAMANUJAN - Doğal matematik dahisi, Srinivasa Ramanujan Tamil Nadu, Matematikte herhangi bir örgün eğitimi olmamasına rağmen, O sayılar teorisi teoremleri formüle Bernoulli sayıları, sonsuz seriler ve Euler kimliği üzerinde çalıştı 11. yaşına üniversite düzeyinde matematik tamamladı. O araştırmada yaygın olarak kullanılan sayısız formüller keşfetti.
 
JOHN VON NEUMANN - Macar dehası. 
Fizikçi bir bilge idi ve matematikçi uyguladı. Olağanüstü bir hafızası vardı ve 6 yaşında, zihinsel sekiz numara bölmek o 8 yaşındayken, taşı teorisini buldu.
 
OSCAR SHUMSKY - Üç yaşında film kariyerine başladı. Yedi yaşındayken özel bir Akademi Ödülü aldı.
 
KİM UNG YONG - Koreli. Guinness Rekorlar Kitabına göre, o en yüksek IQ olduğu bildirilmektedir. 1963 doğumlu, Japonca, Çince, Almanca, İspanyolca ve O zahmetsizce 5 yaşında karmaşık matematik problemlerini çözmüş İ O'nun IQ sü doktora güvenli civarında 210 olduğu tahmin ediliyor .
 
Bu liste uzar gider.. 19.Yüzyılın dahisi Albert Einstein'i yazmadım bile.. Ki kendisi gittiği Almanya'da okulda başarısızdı ve devamsızdı..
 
Trabzon'da sahanın içine girip, evire, çevire, tekme tokat hakemi döven bir azılı çıkarıldığı mahkemede 18 yaşında olmadığı için serbest bırakılmış!!..
 
18 yaşında oy kullanılan hatta yeni çıkardıkları kanunla milletvekili seçilebilecek bir adamın bir senede beyninin ne kadar gelişebileceğini tahmin etmek zor olmasa da sahada hakemi dövmeyi akıl edecek kin, öfke ve gaddarlığa sahip birinin çocuk mu yoksa herif mi olduğuna kanunlar karar veremez..
 
Milyonlarca adamı toplasanız, yukardaki dahilerden birinin yerini alamayacağı gibi, çağımızda 17 yaşındaki birinin de günümüzde (zeka ve davranış olarak) çocuk olarak yaşaması mümkün değildir.
Çocuk sayılan bu potansiyel suçlular için bu saçmalığa artık son verilmelidir. 
Akıl yaşta değil, baştadır.
Ve buna karar vermek de mahkemelerin değil ancak tıbbın sorumluluğundadır.
 
N.K
 
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..