Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '16

 
Kategori
TV Programları
 

Kiralık Aşk dizisine büyük reyting şoku!

Kiralık Aşk dizisine büyük reyting şoku!
 

Dizi reytinglerde yere çakıldı!


Başrollerinde Elçin Sangu ve Barış Arduç’un yer aldığı dizi bu sene kadrosuna Müjde Uzman ve Seçkin Özdemir gibi çok başarılı oyuncuları dahil etmesine rağmen reytinglerde istenilen başarıyı gösteremedi. Dizi sezon finalinden önce zaten reyting kaybına uğramıştı.

Kiralık Aşk bu hafta reytinglerde ilk 10 sıralamasına giremedi.Dizi resmen reytinglerde yok oldu…

Dizi son yayınlanan bölümü ile Total de : 4.08 reyting ile 15. AB de : 4.44 reyting ile 5. ABC de : 4.81 reyting ile 8. Sırada yer alabildi. Dizinin share oranları ise içler acısı 10 share i bile zar zor almış…

Dizi haftalardır saçma sapan kalitesiz bölümler ile zaten izleyicisini kaybetmeye başlamıştı. Elindeki oyucuları da kullanamayan bir senarist olunca dizinin çöküşü uzun sürmedi. Mesela dizide  Barış Arduç bu sezon bu adam oynuyor dediğim bir oyunculuk sergilemedi. Tamamen ifadesiz ve boş bakan bir durum içindeydi şuana kadar. Zaten izleyici dizide yeni karakterleri daha çok merak ediyor. Sezon finalinde reytingi 4 oranlarına düşmesine rağmen yeni sezonda 6 reytinglere çıkması zaten bunun bir göstergesi. İzleyici Seçkin Özdemir ve Müjde Uzmanı çok merak etti. Ama dizinin senaryosu o kadar saçmaladı ki artık onların canlandırdıkları karakterlerin bile gizemi ortadan kayboldu. İzleyici merak ettiği işleri izler sürükleyiciliği olan işleri izler. Tahmin ettiği ya da her bölümün bir sonraki bölüm ile aynı olduğu işleri izlemez.

Senaristin elinde yeni popüler oyuncular var birde Müjde Uzman , Seçkin Özdemir , Salih Bademci gibi uzun süredir sektörde olan tecrübeli isimler var ama ne yazık ki bunları kullanamıyor.

Dizide gördüğümüz tek şey rüzgargülü , fantezi vb. kavramların erotizme bağlanması. Aşk ile arzuyu karıştıran bir dizi yani kısaca dizinin adı kiralık arzu olsa daha iyi olurmuş.

Bu diziyi özellikle yaşı ufak insanlar izliyor. Dizide bu teşhir içerikli sahnelerin fazlaca olmasını ben şahsen kınıyorum. Barış Arduç özellikle adam dizide bir ara giyinik gezmiyordu mesela. Reyting için böyle çıplaklığa görselliğe başvurulacağına keşke dizide kasları yerine oyunculuğunu sergileseydi. Birçok eleştirmende gazete köşelerinde bu durumu eleştirdi ama nedense bu gizli teşhircilik içeren sahnelerden vazgeçilmedi.

Dizi zaten romantik komedi türünde bir proje yani konusu zayıf. Birde üstüne saçma sapan senaryo eklenince her hafta izleyicinin zekasıyla alay eder gibi bölümler yayınlanınca seyircide bir noktada dur der yani dedi de.

Senarist değişikliğine gidilerek belki elindeki oyuncuları kullanabilecek kıvrak zekaya sahip bir senarist getirilseydi şuan dizi bu durumda olmazdı. Kesinlikle dizinin çöküşünün en temel kaynağı senarist.

Umarım diziye acilen senarist takviyesi yapılır yada senarist değişikliğine gidilir. Zaten dizinin kanalla olan sözleşmesi yakında bitecek galiba kulislerde dönen söylentilere  göre.

Star bu durumdaki diziyi bırakın sözleşmesini uzatmayı kısaltır bile yani.

Yapacak bir şey yok dizi nereden tutsak elimizde kalıyor zaten kalite kavramı diye bir şey kalmamış projede. En başta senarist değiştirilse belki şansı olurdu ama şuan bence iyice saçmalamaya başladı.

Mehmet Engin

 

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..