Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

Kırmızı don, kapitalimz, mavi legen, komünizm ve tabiki fantazi

Kırmızı don, kapitalimz, mavi legen, komünizm ve tabiki fantazi
 

Yok arkadaş bu bünye aşırı rahatlığı kaldıramıyor, batıyor. İçine sindiremiyor. Her şey tıkırında, her şey normal. Yok yok olmuyor. Acı gerekiyor arada bir tabi arkasından isyan isyan; kreması da küfür olan isyan!

Her neyse 2009'daki bu ilk yazım. Mutluyum ama 2009'a girdiğim için değil tabi ki. Girsem ne olur girmesem ne olur. Her şey aynı sonuçta, değişen sadece rakamlar. Mutluluğumun sebebine gelince; teee dört-beş yıl önce başladığım ama bitirmek için önüme koyup da, bir türlü bitiremediğim geyik yazımı bitirdim. Yani "Bekaretin Gizli Şifresi" the end anadın mı? Şu "Da Vinci Şifresi" kitabı piyasaya çıkınca kapitalizmin gereği ona benzer birçok yazı, kitap, film falan çıkmıştı ya. İşte ona uyarak bende böyle bir yazıya başlamıştım. E tabi ilham perisinin tetiklemesiyle. Dedim ki kendime "lan eleman şu kapitalizm denilen illete mahkum olmuşsun. Hiç değilse onun yolundan giderek geyiğini yap, dalganı geç, oto boka para veren ülkem insanının kriz lafının kısa bir süreliğine narkoza bıraktığı şu günlerde sende keyfini sür, dalganı geç. E... araya da tabi laf sok, küfür ette adam yerine kon. İşte öyle ani bir nüansla başlanan ve ikinci sayfasında işin ucunu kaçırıp birden bire porno komediye dönen yazı; fantazi dünyamda çeşitli cebelleşmeler yaşamama sebep olmuş ve yazıyı o anda kesmiştim. Ama Allah aşkına söyleyin. Mavi bir legenin içinde sevişen bir bayan benim ülkemde normal olamaz mı? İşte ben burada kendimle savaşa girmiştim. Tabi bu yılın başına gelene kadar, mavi legende sevişen ülkem insanı olur mu olmaz mı arasıda gidip gelirken; yılbaşına kırmızı donla girmenin faziletlerini anlatan haberle karşılaşınca, şifrenin ilk kırıntıları ortaya çıkmaya başladı. Evet, benim ülkem insanı kırmızı donla nasıl giriyorsa 2009'a, mavi bir legende de sevişmek elbet hakkıydı. Hatta olması gereken aslında buydu. Ne o öyle yatakta, kanapede, koltukta sevişmek. Bunlar büyük ihtimalle komünizmi ülkem topraklarına getirmek için gayret gösteren zavallıların dayatması olmalıydı. Komünizm demişken aklıma geldi acaba bu komünistlerin fantezileri var mıydı acaba? Varsa nasıldı? Yoksa neden yoktu? Yok canım büyük ihtimalle vardır. Ama devlet gözetiminde tabi. Devlet gözetiminde fantezi! Hımm bu da ilginç bir fantezi aslında. Hatta fantezi içinde fantezi denilebilir :). Bu gün iyiyim yav. Akıyor mübarek şırıl şırıl heyt baaa. Yürüyüm kim yutar beni :) ?

http://www.3harf.com/komunizm. Şimdi buraya baktım da valla benim ülkem insanı anlıyormuş bu komünizmi ha. Aha birkaç örnek.

-Özel mülkiyet anlayışının olamadığı, üretimin nüfus ile orantılı yapıldığı, eşitlik özgürlük, mücadele gibi kavramları içeren ekonomik düzen. Ama ütopya.

-Hastasi olunacak hatunlarin yasadigi ülkelerin hepsinin eski yönetim bicimi. Havasindan midir suyundan midir bilinmez ama yahu bir taneniz de bicimsiz olun be!!

-Bazılarının denendiğini iddia ettikleri aslında denenmeyen bir sistem. Ulan komünizm Taocu seks pozisyonu mu ki denensin?

-Şeyh Bedreddin isimli kişinin Osmanlı'nın ilk yıllarında "Yarin sıcak yanagından gayrı her şeyde ortaklık" sözüyle daha o zamanlarda benimsemiş oldugu dusunce.

Gerçi en baştaki yorum ile sondaki yorum çelişiyor gibi ya neyse. Söylediği ile yaptığı arasında bin bir fark olan ülkem insanının bu çelişik halleri hor görülmemeli canım.

Şöyle yazıyı baştan aşağı okudum da yazının belirli bir teması yok. Aman onu da boş ver. Yemişim temasını. Sür gitsin geyiği fırına. Özet bölümüme yazacağım şeye gelince "I love you kapitalim. Sana bir kez daha aşık oldum. Kırmızı donum yok ama mavi bir legende sevişen; bünyesel artıklarını maşrafayla gideren bir geyiğim, bir öyküm var."

 
Toplam blog
: 2
: 224
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

İç mimarım, mesleğim dışında mizah ve deneme türünde yazılar yazıp tiyatroyla ilgileniyorum. Çeşi..