Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Kısa bir maç kritiği / Rize: Ne oluyor size?

Kısa bir maç kritiği /  Rize: Ne oluyor size?
 

Galatasaray gibi Türkiye şartlarında çok üstün, şampiyonluğa yani başa güreşen bir takıma karşı oynamak elbette ki kolay değildir. Hatta Rizespor'un sahada sergilediği futbola benzer şeyin faturası 2-0 değil en az 4-0 olmalıydı. Ancak gününde olan Eren Derdiyok yetti de arttı bile..

Aslında maç kritikleri hep büyük takımlar için yapılır. Diğerlerine hep yapılageldiği gibi 1-2 satır yeterli görülür. Ancak ben bu defa ilk gençliğinin takımı Rizespor'u kritik etmek istiyorum.

Bir defa ben T.Direktör Hikmet Karaman'ın yerinde olsaydım bu takıma isabetli pas nasıl yapılır A'dan Z'ye bir güzel öğretirdim. Çünkü pasların çoğu rakibe, kalanı da taça gitti. Üstelik defanstan çıkışlarda kaptırılan toplar yol-su-elektrik değil gol tehlikesi olarak geri döndü. Anlı-şanlı Avrupa takımlarında veya Afrika milli takımlarında oynamış futbolcular bile beş-on metreye pas atamadılar. Örnek mi istediniz? İşte Petrucci..

Pas yüzdesi çok kötü de kondisyon iyi mi? yeşil mavili arkadaşların ayakta durmaya mecali yoktu. Bu yüzden hemen her pozisyonda pres yediler, nal topladılar. Hucüm organizasyonu dersen birkaç cılız atak o kadar..

Galiba Rizespor bu yıl da kümeye oynayacak? Ancak bu durum bile bu kadar aciz görünmeyi açıklayamaz. Takımlar arasındaki gömlek farkını anlarım ama birisi Nişantaşı gömleği ise öbürü Mahmutpaşa işporta gömleği olmaz ki canım..

Biraz kaleci Diallo ve biraz da gayretlerine rağmen forvette yalnızları oynayan Atiemwen'den başka göze batan yoktu. İşte bütün bunlardan sonra "Rize: Ne oluyor size?"diye soruyor ve Hikmet Karaman'ın acilen takımı toparlamasını bekliyoruz.

Bu arada Galatasaray seyircisinin top her Rizespor'a geçişinde çılgınlar gibi ıslıklamasını anlayamadım. Yani şu top denen meşin yuvarlak hep kendi takımlarında mı olmalı? O zaman futbol değil duvar tenisi seyredersiniz.

İkincisi maşallah, maçı anlatan ve yorumlayanlar büyük takımları milli takım, diğerlerini ecnebi takımlardan biri sanıyor. Bütün yorumlar ve övgüler büyük takım için..

Ve son olarak da Ülkemiz neden bu kadar dış ticaret açığı veriyor şimdi daha iyi anladım. 50 bin seyircinin her birinin elinde birer akıllı cep telefonu. Tribünler yıldız yıldız.. Herbirinin fiyatı en az 1500-2000TL. olmalı..

Birçok yönden fiyakamıza diyecek yok ama modern futbol deyince dünyada pek esamimiz okunmuyor. Galiba bu işin köklerinde birşeyleri ıskalıyoruz.

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..