Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel Gelişim : Gibi yaşamak…

Kişisel Gelişim : Gibi yaşamak…
 

hepdahaiyi.tr


 Büyük kentlerin yüksek noktalarında bazı genç insanlar durmadan koşuşturma içinde ; birbirlerine gidip geliyorlar; toplantılar yapıyorlar; birbirlerini ikna etmeye çalışıyorlar…

Aman o insanlar ne kadar süslenmişler. Hepsi de lacilerini giymişler veya siyah elbiselerini ve Paris’ten aldıkları kravatlarını takmışlar ; tümü de “Grand Tuvalet”… Ve envai türlü fiyakalar  içinde harika görünüyorlar… Ne yapıyorlar bu insanlar?

Gibi görünüyorlar… Gibi  davranıyorlar ve gibi yaşıyorlar…

Akıllı gibi görünüyorlar….
Çok iyi konuşuyor gibi yapıyorlar,,,
Çok zenginmiş gibi davranıyorlar…
Her şeyi onlar bilirmiş gibi hareket ediyorlar…

Büyük bir gençlik kitlesi yukarı mevzilerde durmadan koşuşturma halinde; durmadan; yarış halinde ve durmadan “BEN HERKESTEN İYİYİM” i göstermek üzere koşullanmışlar.

Ve bu insanlar ne yazık ki, evlerine geldikleri zaman bile anne babalarına; o pazarlarda oynadıkları rolleri oynamak istiyorlar… Ve çoğu kez o kabuğundan çıkan kestane kabuğunu misali, onları beğenmiyorlar! Ne yaptığı yemekleri, ne konuşmalarını…Hiçbir şeyi…

Anneler, babalar bakıyorlar, acı acı gülüyorlar…

Durmadan Holding; Şirket… koridorlarında koşturan çocukları artık büyümüş ve çok akıllı insanlar olmuş… Çok konuşkan olmuş… Artık her şeyi onlar  biliyormuş…

Acı acı gülerler… Ama bir noktadan sonra da yapacak çok fazla bir şey yoktur.

Genç insan işini bulmuştur. Şirket tarafından yeteri kadar gazlanmıştır…Koşturup durmaya ve akıllı görünmeye zorunludur.

O anne baba ne yapabilir ki… Sadece acıyla bakmaktan başka. Çünkü ne emeklerle yetiştirdikleri insan artık o şirketin inançlarıyla yaşayan bir robotudur. Şartlanmıştır. Hiç olmadığı şeyler  peşindedir. Ve açıkça kullanılmaktadır.

Aldığı para fena değildir ama ne yazık ki, yıllar geçtikçe, genç artık göbeklenecek; hareketsizlikten çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşacak… Ama hala Şirket için canını verircesine çalışacaktır. Şirket demek o demektir; o demek şirket demektir.

Koş babam koş… “Long Distance Runner”  Uzun mesafe koşucusu…

Bu koşu temposu içinde koşuyu biterebilir mi?

Yoksa , her gün yerini bir başkasına kaptırmak korkusuyla kişiliğini yitirir mi?

İşte büyük kentler ve orada kaybolup giden gençlerimiz…

Büyük kentler bütün akıllı gençleri yutuyor… Kendine benzetiyor ve belki de sonunda, birer canavar yaratıp çıkıyor. Çünkü bu büyük koşturma içinde; rol yapma ve mevki kapma yarışında insanda ne sinir kalır ne de sağlık.

Ne diyeyim Allah bu gençlere yardım etsin…

Kurtuluş nerededir. Kurtuluş Cennet’in altın bahçelerindedir.!

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..