Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Kafamdaki sesler Bir almancının günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/kafamdakisesler

14 Ekim '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kitap gibidir insanlar..

Kitap gibidir insanlar..
 

İnsanlar kitap gibidirler. Bazıları çok kolay okunur, bazılarında ilk satırı tamamlayamazsın. Kapaklara aldanırsın içi boş çıkar. İçi dolu sanarsın hayal kırıklığıyla kapanır kapaklar. Okudukça daha fazla okumak öğrenmek istersin özellikle çeşitleri gördükçe. Gerçekten en kötüsünden en iyisine bir şeyler katarlar sana almak istersen.

Ama bazıları vardır. Bazı kitaplar vardır işte. Başlarsın. Okumak iyi görünmüştür başta. İlerledikçe daha iyi olduğunu görünce diken diken olur tüylerin. Böyle onun özelliğine şahit olduğun için kendini çok özel hissedersin. Hem herkese duyurasın gelir böyle bir kitabı bulduğunu, okuduğunu; hem kimse bilmesin, yayılmasın, benim olsun istersin. Bazı satırlarını ezberlemek, içine sokmak, saklamak istersin. Kapağı kapatıp dış dünyaya dönmeye dayanamaz sürekli okuyasın gelir. Kaç kere okunduğunun bir önemi olmaz. Milyonlarca kez okusan bile hissettiklerinin yüceliği çok farklı olur. Bazı yerlerde hissettiğin his her seferinde değişir, bu değişim hissini seversin; bazı yerlerde ise bininci okuyuşta bile tanıdık his göğüs kafesine yayıldığında ısındığını hissedersin.

Mutluluk. Yaşamak. Yaşadığını hissettirir işte bazı kitaplar. Aynı anda binlerce hissi içine doldurmayı başarırlar. Nadir bulunur. Çok çok nadir bulunur. Sevdiğin ve daha seveceğin bir sürü kitap olsa da onu ayrı bir köşeye yerleştirirsin. Sen tam olarak o özel kitapsın işte. İlahi ve büyülü gelen bir kitap. Her baktığında insanın farklı şeyler gördüğü. Ve insanlarda kitapta olmayan biraz buruk biraz da heyecan verici bir özellik vardır. İnsanlar yazılmaya devam ederler. Bittikten sonra okuyamazsın onları. Yazılırken şahit olursun mükemmelliklerine.

www.kafamdakisesler.weebly.com

 
Toplam blog
: 9
: 2761
Kayıt tarihi
: 25.09.14
 
 

Yazmak insan ruhuna iyi gelir dediler. Bu yaşa kadar yazmadıklarım kafamda birikti. Bu zamana kad..