Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '18

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Kitlere Kadroda Bitmek Bilmeyen Sorular

Kitlere Kadroda Bitmek Bilmeyen Sorular
 

kitlere kadro’da bitmek bilmeyen sorular


Geçtiğimiz haftalarda Tokat’da ve Yozgat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kitlerde çalışan taşeron işçiler de aynı işyerlerinde kadrolu çalışanlar gibi aynı haklara sahip olacaklar’ sözleri Kitlerde büyük bir sevinç yaratmıştı.

Sonrasında bu sevinç kısa sürdü. Çünkü Çalışma Bakanı’nın ‘Kit’ler ile ilgili çalışma olabilir’ açıklaması, akabinde Başbakan Bin Ali Yıldırım’ın ‘Kitlere kadroyu ihtiyaca göre hazine verecek, çünkü kitler hazineye bağlı.’ Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da aynı şekilde sözler sarf etmesi iyice kafaları karıştırdı ve Kit’lerde moral bozukluğuna yol açtı.

Kitlere kadro ile ilgili bizde kamuoyuna şu soruları soruyoruz:

1-Hazinenin başında sayın bakan Mehmet Şimşek var. Kitlere kadro verilmesine baştan beri karşı duruşu ile biliniyor. Peki, sayın bakan bunu isteyecek mi?

2-İhtiyaca göre kadroya alınacak sözünün zıddından şunu mu anlıyoruz: Ya ihtiyaç olunmaz ise?

3-Düzenlemeye gerek yok deniliyor. Düzenleme, yasa, kanun olmadan kitlere kadro alımı neye göre ‘öncelikli’ yapılacak?

4-Ne zaman alınacak? Ya kadroya alınasıya kadar Kitlerde çalışan taşeron işçiler işini kaybederse ne olacak?

5-Kadro alımında Kitlerde çalışan taşeron işçiler öncelikli olacak deniliyor. Peki kadro kazanamayan öncelikli olmayan taşeron işçiler mevcut işini de mi kaybedecek?

6-Öncelikli olacak kadro alımlarında deniliyor. Öncelikli sözünden Kitlerde çalışan taşeronlar dışında başkaları da mı yarışacak?

 

Yukarıdaki sorular kördüğüm misali. Cumhurbaşkanı ayrı bir şey söylüyor, Başbakan, çalışma bakanı, maliye bakanı ayrı bir şey söylüyor. Netice de Kitlerde çalışan taşeron işçilerin kafaları iyice karışmış durumda. Kit Taşeron işçileri ‘Ne olursa olsun kadroyu alasıya kadar mücadeleye devam’ diyorlar. Bu haklı davalarında Allah yardımcıları olsun. Çünkü bu mücadelelerinde ‘yalnızlar’

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..