Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Dünya
 

Kıyamet ne zaman?

Kıyamet ne zaman?
 

Nasrettin hoca “eşeğim öldüğü zaman küçük kıyamet, ben öldüğüm zaman büyük kıyamettir” demiş.

Bizim inancımız  Nasrettin hocanın dediği gibi değil elbette.Genel bir yok oluş ve yeniden dirilişle birlikte gelişecek olaylardır kıyamet. Ahiret inancı, Kıyâmet ve onunla birlikte gelecek olaylara inançtan başka bir şey değildir.

Şirince’de şirin işler oluyor. Haberde”Şirince Köyü kıyameti beklerken başlayan yağmur esnasında çakan şimşekler kıyamet sanıldı, herkes kendinden geçti”

Eşek ölmeden kendini ölmüş sananlar Nasrettin hocayı bile solladı…

Suriye’de küçük kıyamet dünyada büyük kıyametin habercisi gibi..

Yaralı bereli  Suriye için hesabın tutma ihtimali giderek azalıyor.

Bölünmemiş Suriye özleyenler, beş parçaya bölenler,dört parçaya razı olanlar, Lübnan’ı denkleme alanlar  İran’ı hatta Çin’i işin içine katanlar hazırlandıkları kıyametten haberi olmayanlardır bana göre.

Dürzi’ler,Deyyus’lar, Melucan’lar, Hıristiyan’lar, Şii’ler, Sunni’ler. Dünyada Ortadoğu kadar karmaşık bir yapı olan yer var mı acaba? Suriye sadece mezheplerin cirit attığı bir yer değil, etnik kimleri ile de çok farklı bir yapıya sahip.

Yer altı ve yer üstü zenginlikleri olmayan bu ülkenin zenginliği, dünyanın buraya ilgisi yukarıda saydığım mezhep ve etnik yapıdan dolayıdır.

Suriye’de ölen insanların büyük kıyametleri ülkelerin küçük kıyametlerine eş değer tutuluyor. Dünya bu mezalime suskun. Devletlerin büyük kıyametleri varlıklarını sona ermesidir. Dünya'nın hakim ve büyük güçleri gelecek hesaplarını günü birlik olaylara bakarak yorumlamazlar. Çünkü onları anında değiştirebilecek enstrümanları var. Uzan vadeli planlarını sezmek, çözmek ve ona göre de tedbirler almak çok kolay değildir.

Şirince’de kalanlar, kıyametten kurtulacağını sananlar aldanıyor.

Kıyamet senaryoları Suriye’de  yazılıyor. Hem küçük kıyametler hem de büyük kıyametler orada şekil alıyor. Umarım bu hesap ve mizan insanlığın yararına bir sonuç verir..

Sevgi ve saygılarımla…

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..