Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı Çıtır Börek

Kıymalı Çıtır Börek
 

Beş çaylarında ya da sabah kahvaltılarında yiyebileceğiniz çıtır çıtır bir börek tarifi, üstelik yumurtasız ve yumurta allerjisi olanlar rahatlıkla yiyebilir. Boş bir anınızda mutfağa girip acele etmeden, özenle yaparsanız daha lezzetli olur.

Malzemeler:

3 yufka

1 yemek tabağı kavrulmuş kıyma ve 1 büyük baş kavrulmuş soğan

Kıymanın içine pul biber, kuru nane ve kurutulmuş maydanoz (arzu edildiği kadar)

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı zeytinyağı ve yarım su bardağından biraz fazla su

Yapılışı:

Kıyma ve soğan baharatlarla birlikte kavrulur.

Çukur bir kabın içinde un, su, zeytinyağı ve sirke karışımı içinde ezilir.

Her yufka dörde katlanır ve katlanan yufka dört eşit parçaya bölünür.

Kesilen yufkalardan iki tane alınır, bir tanesinin üzerine fırça yardımı ile karışımdan sürülür, ikinci kesilmiş yufka da üzerine koyulur, onun üzerine de karışımdan sürülür.

Yağlanmış yufkaların içine kıyma ve soğan harcı koyulur, sigara böreği gibi sarılır.

Tepsiye yağlı kağıt serilir, üzerine sardığımız börekler koyulur,  böreklerin üzerine de artan harçtan sürülür ve 220 derecelik fırında üzerleri sararıncaya kadar pişirilir.

Sıcak sıcak servis yapılırsa daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Her şey gönlünüzce olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..