Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '18

 
Kategori
Bilgisayar
 

Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?
 

sonsuzluk işareti


Bilgisayar sık kullanılan özel karakterleri klavyede sık kullanılanları ctrl, alt, shift, fn tuşları yardımı ile yapabiliriz. Sık kullanılan karakterler klavyede kısayolları mevcut iken klavyede olmayan özel simgeler, işaretleri ise ascii kod tablosu yada karakter eşlem tablosu üzerinde yapabiliriz.

Bunlardan biri de sıklıkla kullandığımız sonsuzluk işareti yada sonsuzluk simgeleridir. Bu özel işaretin çok şeye anlam katmaktadır. Matematikte kullanılan sonsuzluk ifadesi yada çok sevdiğimiz şeyleri kalbimizde sonsuza kadar yaşatacağımı belirtmek amaçlı kullandığımız sembollerdir. 

Buna örnek verecek olursak Ulu Önder Atatürk için kullandığımız 1881 1938 gibi anlam katmaktadır. Sonsuza dek kalbimizde yaşayacağını belirtmek amaçlı kullandığımız sonsuzluk sembolü bu anlamlata gelmektedir. 

Bizimde bu anlatımızda sonsuzluk işareti klavyede nasıl yapılır? bununla ilgili siz değerli takipçilere bilgi vermek olacaktır. Sonsuzluk simgesi klavyede ALT+8734 yada ALT+236 tuşlarına birlikte basarak yapılabilir. 

ALT tuşuna basılı tutarak 8734 rakamlarını tuşladıktan sonra ALT tuşuna basmayı bıraktığınız da sonsuzluk işareti oluşmaktadır.

Karakter eşlem tablosu "charmap" komutu ile açarak Yazı tipini Arial , UniCode karşlığı 221E arama yerine yazdığınız da sonsuzluk sembolü bu alandan kolaylıkla bulabilirsiniz. Excel, Word, Metin Belgesine kopya yapıştır ile bu yatık sekiz işaretini istenilen alanda kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://ademocut.com/alt-tusu-ile-sonsuzluk-%E2%88%9E-isareti-nasil-yapilir/

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..