Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Komşu Komşu

Komşu Komşu
 

19 Mayıs tatilinde Annem ve Ece ile beraber uzun zamandır merak ettiğim Yunanistan Atina' ya gittik. Tatil bahane gezmek şahaneydi.

18 Mayıs gece THY uçuşu ile Atina'ya gittik. Yol 1 saat sürüyor. Saat farkı yok. Havaalanından otelimize taksi-transfer ile gittik. Gece olduğu için uğraşmak istemedik.

Otelimiz Omania meydanındaydı, her yere yürüyerek gidebildik.

1.günü Acropolis'e ayırdık. Yürüyerek tepeye çıktık. Öyle korkulacak bir yol değil. Plaka merdivenlerinin oradan yürüyerek gidilebiliyor. Yol da keyifli. Girişte biraz sıra bekliyorsunuz. 20 Euro bilet ücreti. Ama kesinlikle değer.

Etrafında irili ufaklı bir sürü tarihi yapı da var. Hani o fotoğraflarda, hatta şehrin neresinden bakarsanız bakın göreceğiniz büyük yapı var ya ! Aslında o bina Akropolis değil. Akropolis bu bölgenin adı. O binanın adı ise, Parthenon. Bölgeye ilk girerken gireceğiniz büyük kapı Propylaia. Kadın figürlü Karyatid heykeleri olan bina Erekhtheion, yol üzerinde denk geleceğiniz tiyatro ise Herodes Atticus Tiyatrosu.

Akropolis ten inerken Plaka Merdivenlerinde Yunan Kahvesi için mola verdik. Bildiğiniz Türk Kahvesi, cezve ile pişiriyorlar. Hatta cezveleri hediyelik eşya olarak satıyorlar. Tadı bizimkinden biraz daha hafif ve sulu. Ben beğenmedim pek, bir daha içmem:)

Monastiraki Meydanını, Bit pazarını,Ermou Caddesini dolaştık. Şiş Kebap olan Souvlaki mizi yedik. Lukumades diye meşhur bir lokmacı var. Orada lokmamızı da yedik. Çikolatalı, muzlu,fıstıklı güzel yapmışlar. Biz de deneyebiliriz. Akşam yemeği için ise Psirri Bölgesinde bulunan Oineas 'ı tercih ettik. Yemekler lezzetliydi. Ballı peynirleri var mezelerde bizden farklı olarak,bir de deniz ürünleri yemeğe kesinlikle değer.

Genel Avrupa şehirlerine göre ucuz, ekonomik krizin etkisi de hissediliyor. Fazla sayıda evsiz var.

2.günümüzde Zeus Tapınağını, Milli Parkı, Parlamento Binasını, Atina Sahil şeridini gezdik.

Taverna olarak ise Plaka da yer alan Stamatopoulos Tavern 'i tercih ettik. Müzikleri çok güzeldi.  Akşam yemeği geç başlıyor. 21.00 den önce her yer boş. Sonra hareketleniyor. Ouzo muzu artık burada içtik. O da tabi ki Rakı ama yine daha hafifi. Rakıyı sevmeyen ve içemeyen bir insan olarak Ouzuyu içebildim,hatta beğendim.

Bizim kültürümüze çok yakın her şey, zaten Türkler de çok, Türkçe bilen de çok. Kesinlikle yabancılık çekmiyorsunuz. Hatta bildiğiniz evinizde hissediyorsunuz. 2-3 gün kesinlikler yeter. Doya doya gezebiliyorsunuz.

Ama o baklava ve nazar boncuğu olmamış ya, hem kutu da baklava mı satılır? Sizi bir Antep' e alalım  sizi gençler.

 
Toplam blog
: 9
: 135
Kayıt tarihi
: 06.11.14
 
 

Pozitif enerji, spor, sağlık, gezi... Öneriler, etkinlikler, yaptıklarım, yapacaklarım hepsi bura..