Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '14

 
Kategori
Deneme
 

Konuşan duvarlar

Konuşan duvarlar
 

NAZLI ECEVİT Çiftçiler


Günümüz dünyası pek çok oyalama seçeneği sunarken bizlere!... Hepsinden zaman alıp okumaya gönül veren karlı çıkıyor aslında, okuma eylemi ayrıcalıklı kılıyor kişiyi, her okuduğu, anlamlandırdığı şey düş dünyasına ayrı pencereler açabiliyor.

Sanat dallarının hepsi ayrı ve çok değerli ancak okuma-yazma eylemi başka, yazmadan yaşayabildi pek çok nesil fakat okumadan-çizmeden yaşayamadı, harflari, kitapları, gazeteleri yoktu önlerinde ama yeryüzü vardı uçsuz bucaksız, kendi özünden baktığında anladı herşeyin dilini çözebileceğini, kendi konserlerini kedisi düzenledi acısında ağıt yaktı. Bebeğine ninnisini kendi dilinde besteledi beşik başında, düğünlerde şarkı oldu, türkü oldu, halaylar çekilirken bir yörede öbüründe doğasına yaraşır horona döndü bedenler. Yas günlerinden çıktı destanlar, zılgtılar. Resim sergilerini evinin konuşan duvarlarında açtı kadınlar aşı boyalarıyla çizerek sevdiği çiçek, böceği, uçan kuşun kanadından koyun, kuzunun dilinden karnındaki bebeğe kadar. Dilini çözdüğünde doğasının yaşamak için önce yaşatmak gerektiğini öğrendi. Ekti, biçti, büyüttü yolumuzu aydınlattı, şanslı nesilleriz bizler özel, güzel ve paha biçilmez değerlere sahibiz, okumadan yazılamayacağını biliyor. Okumak anlamak anladığından bambaşka anlamlar çıkararak yeni ufuklar açabilmek gerektiğine inanıyoruz düş dünyalarımızın açık pencerelerinden!..

Okuyup, yazdığımız ne olursa olsun üreten yüreği esir değil efendi edebilsin dileğiyle insanoğlunu iyiliğe, doğruluğa yaklaştıran, karanlık yollara ışık tutan, sorgulamadan sadece okuyabilmenin, izleyebilmenin yetmeyeceğine inancımızı pekiştiren tüm sözlerle emekler  hepimizindir ve canı gönülden kabulümüzdür.  Karacaoğlan, ve Hayyam diyor ki;

"Mecliste Arif ol kelamı dinle,

El iki söylerse sen birin söyle

Elinden geldikçe iyilik eyle

Hatıra dokunup yıkıcı olma" Karacaoğlan

"Gece, gül bahçesinde ararken seni,

Gülden gelen kokun sarhoş etti beni;

Seni anlatmaya başlayınca güle

Baktım kuşlar da dinliyor hikayemi.

"Ömer Hayyam..

 

  "Tedavi gödüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü yazar YAŞAR KEMAL'e  rahmet ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." 

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..