Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '11

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Konya usulü bamya çorbası

Konya usulü bamya çorbası
 

Merhaba sevgili blog arkadaşlarım, bugün sizlerle Konya geleneksel düğün yemeklerinin baş tacı olan “Bamya Çorbası”nın tarifini paylaşmak istiyorum. İç Anadolu da da yapılan bamya çorbası, Konya da klasik menülerde ara yemeği olarak önem taşır. Ekşi olduğu için tatlıdan sonra verilerek ikinci tertip yemeklerin yenmesi için iştah açar. Sözü daha fazla uzatmadan işte size Konya usulü “bamya çorbası”, şimdiden bamya severlere afiyet olsun… MALZEMELER:
Pişme Süresi:55-60 dakika
½ su bardağı kuru çiçek bamya(25 gr)
½ limon (dilimlenmiş)
3 bardak su ( bamyaları haşlamak için)
½ su bardağı kuyruk yağı ( bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 su bardağı koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı 200g /2 soğan(çok ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası(yazsa ve istenirse 3 kırmızı domates)
5 su bardağı et suyu veya su
1tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ovun ve yıkayın. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşlayıp, iplerini çıkarın. Tencereye eti ve kuyrukyağlarını koyup, kapağını kapatın. Eti bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavurun. Tereyağını, soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.

Salçayı, (yazsa ince doğranmış domatesleri) ekleyip, karıştırın. Suyu ilave edip, tencerenin kapağını tekrar kapatın, Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynatın, Tuzunu atıp, suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamlayın. Haşlanmış bamyaları, limon suyunu ilave ettikten sonra, kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe alın, bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN:) ( Mümkün olduğunca sıcak servis yapın!)

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..