Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Koray Gençerler’den Altın Müdahale

Koray Gençerler’den Altın Müdahale
 

 

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı S.A.İ Kayseri Erciyesspor’u 84.dakikada verilen tartışmalı bir penaltı ile 1-0 mağlup etti.

Verilen bu penaltıdan sonra maçın, tekniğin, taktiğin bir önemi kalmıyor ama ben yine de birkaç kelime edeyim.

Ortada bir maç oldu. Fenerbahçe, 68.dakikada Alper Potuk oyuna girene kadar rakibi karşısında hiçbir üstünlük sağlayamadı.

İlk yarıda dişe dokunur iki pozisyon yakalayan sarı- lacivertlilerde en derli toplu görünen isim Bruno Alves’di.

Orta alanda etkili olamayan Fenerbahçe’de Emenike ve Sow da etkisiz olunca pozisyon zenginliği yaşanmadı. Özellikle Emenike çok etkisizdi. Etkisizliğin dışında isteksiz bir hali vardı ve bence 60.dakikada rakibine bilerek sert girdi ve sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Oyundan alınınca da doğrudan soyunma odasına gitti.

İsmail Kartal, Emenike’ye 68 dakika boş yere sabretti. Takımın aksadığı belliydi. Nitekim Alper Potuk oyuna girdikten sonra Fenerbahçe ciddi anlamda hareketlenmeye başladı. Kanımca bundan sonraki maçlarda Alper Potuk ilk on birde düşünülebilir. Ayrıca bu kadar etkisiz bir Fenerbahçe’de Diego da alternatifler arasında düşünülmelidir.

Erciyes takımı ise Fenerbahçe’ye doğru yerde doğru müdahaleler yaptı. Ancak onlar da maçı kazanacak bir hamle ortaya koymadılar.

Özetle, özellikle Alper Potuk’un oyuna girdiği 68.dakikaya kadar son derece sıkıcı, bu dakikadan sonra ise nispeten hareketlenen bir oyun izledik. Ancak Alper Potuk tek başına her şeyi değiştiremezdi ve maç beraberliğe doğru gidiyordu. Sabaha kadar oynansa gol olmayacağı belliydi. Fakat 84.dakikada altıncı hakem Koray Gençerler devreye girdi ve verdirdiği penaltıyla maçın kaderini değiştirdi.

84.dakikada Caner Erkin’in kullandığı serbest vuruşta Erciyes ceza sahası içinde Gökhan Gönül, Erciyesli Mehmet Akgün’ü itti. Koşarken itilen Mehmet Akgün dengesini kaybetti ve düştü. Ancak dengesini kaybettiğinden dolayı düşerken açılan eline top çarptı. Hakem Hüseyin Göçek, önce devam dedi. Ancak Fenerbahçeli futbolcuların itirazları arasında altıncı hakem Koray Gençerler, Hüseyin Göçek’i uyardı ve penaltıyı verdirdi. Emre de bu penaltıyı gole çevirdi ve Fenerbahçe’nin oldukça kötü oynadığı maçtan üç puanla ayrılmasını sağladı.

Mehmet Akgün’ün itilmesini görmeyip de, itildiğinden dolayı düşerken açılan eline topun çarpmasını gören ve penaltı verdiren Koray Gençerler, maçın sonucuna doğrudan etki etti.

Böyle olaylar elbette hoş değil. Ancak bu olayda Koray Gençerler kadar Mehmet Akgün’ü iten Gökhan Gönül de şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Balıkesir’den sonra Kayseri’de de Fenerbahçeli Emre ve Volkan, topu her aldıklarında protesto edildiler. İnsanlar artık böyle futbolcuları sahalarda görmek istemiyorlar. Gökhan Gönül de böyle futbolcular arasına girmek istemiyorsa hareketlerine dikkat etmeli. Hiçbir üç puan etik değerlerden daha önemli değildir.

Zaten tribünler her geçen gün daha da boşalıyor. Böyle kararlar ve bu şekilde kazanılan maçlar insanları futboldan daha da uzaklaştıracaktır. O nedenle hakemlerin daha dikkatli olmaları ve adil davranmaları gerekiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..