Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '09

 
Kategori
İzmir
 

Köylüler eğitebilseydik, Bilge Köyünde katliam olmazdı

Köylüler eğitebilseydik, Bilge Köyünde katliam olmazdı
 

Prof.Dr. Dökmen, çok büyük ilgi gördü. Ve ayakta alkışlandı. Salonda da yer kalmamıştı.


Karşıyaka Belediyesi ile Küçük Şeyler Anaokulu işbirliğiyle Karşıyaka Nikah Sarayı’nda düzenlenen seminere katılan psikolog, Prof. Dr. Üstün Dökmen kişilerin hayatlarına yön verirken ne kadar uzun yaşadığıyla değil nasıl yaşadığıyla ölçülmesi gerektiğini belirterek “ Kaç yaş yaşadığınız önemli değil. Ancak yaşamınızın kalitesi önemli. Kaliteyi arttırmak için sürekli kitap okuyun, müzik dinleyin, yaşamınıza siz yön verin. ” dedi.

Yazarın yeni yayına çıkan kitabı “Miyasenin Kuzuları” hakkında da bilgi veren Dökmen “Kitapta bir çiftlikte hayvanların başına gelenler anlatılıyor. Ders alınabilecek çok sayıda konu anlatılıyor.” Dedi. Yaşamda kalitenin olması için dürüstlüğün çok önemli olduğunu belirten psikolog Dökmen “ Ticarette, siyasette veya diğer alanlarda karşımızdakini sürekli kandıracağımızı düşünerek gerçek olmayan şeyler söyleriz. Kısa sürede bu işe yarayabilir, ancak uzun vadede dürüst davrananlar kazanır.” Dedi.

Çocukların eğitiminden itibaren dürüstlüğün öğretilmesi gerektiğini belirten Üstün Dökmen “ Başta anne-babalar çocuklarına dürüst olmalı. Doğruları mutlaka uygulamalıyız. Bir doğru çok yanlışı silebilir. Savaşlar, kavgalar dürüst olmamak yüzünden çıkar.” Dedi

Kişilerin birbirlerinin duygularına saygılı olması gerektiğini de belirten Üstün Dökmen, “ duygular kişiye özeldir, korunması gerekir. Ancak düşünceler gündeme geldiğinde daha dikkatli olunmalıdır. Gerçeğe dayanmayan, bilgiyle oluşmayan düşüncelerde karşı durmak gerekir. Bize söylenenleri sorgulamalı, içi bilgiye dayanıyorsa destek olmalıyız.” Dedi. Çin Seddi’nin Ay’dan çıplak gözle göründüğüne yıllarca herkesin inandığını belirten Dökmen “ Ancak Ay’a giden astronotların bunun gerçek olmadığını söylemesi üzerine gerçek olmadığı ortaya çıktı. Sorgulamadan herkes yıllarca buna inandı, Çin’de ders kitaplarında bu şekilde okutuldu. Şimdi yanlış olduğu anlaşıldı.” Dedi.

Söylenenlerin bir referansa dayanması, bilimsel olması gerektiğini belirten Üstün Dökmen “ Bir söz söyleyen siyasetçi bilimsel verilere dayanmıyorsa inandırıcılığı olmaz. Söylenen sözün gerçek olmadığı bir süre sonra anlaşılır ve daha büyük sorunlar doğurur. Oysa bilimsel verilere dayanan sözler sizi korur.” Diyerek pozitif bilime dayanılmazsa havanda su dövüleceğini kaydetti

.

Toplumu ayakta tutan dilinin mutlaka korunması gerektiğini de belirten ünlü psikolog “dilini, toprağını kaybeden toplumların geleceği de yok olur” dedi. Eğitimin yaşamda çok önemli olduğunu belirten Dökmen “Köy enstitülerini kapatmasaydık, köylüleri eğitebilseydik Bilge köyündeki katliam olmazdı.” Dedi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..