Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Koyunla keçi hikayesi ve olağanüstü kongre'ye gitmek!

Koyunla keçi hikayesi ve olağanüstü kongre'ye gitmek!
 

İktidar partisi 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, son MYK'sından sonra yaptığı basın toplantısıyla kendi muhasebesini yapıp kongrede aday olmayacağını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, kendi "başarı hikayesini" ana hatlarıyla ortaya koyduktan sonra, iç ve dış muhaliflerin beklentisini boşa çıkararak, Cumhurbaşkanı Erdoğanla olan hukukunu, Partisiyle olan hukukunu koruyacağını vurguladı.

Dün yazdığım gibi, Cumhurbaşkanı'nın seçimle gelmesinden sonra, Yürütme'nin başında ister istemez iki başlılık oluşmuştu. Her ne kadar Başbakan ve Cumhurbaşkanı aynı davanın insanları da olsalar, zaman zaman fikir ayrılıkları oluşmaması eşyanın tabiatına ters düşerdi.

Başbakanın açıklamalarından sonra görülüyor ki, İç ve dış muhalefetin beklentisinin aksine, olağanüstü kongre süreci AK Partiyi zayıflatmayacak, aksine yeni ve muhtemel bir erken seçime daha güçlü gitme imkanı doğuracak.

Anayasa çalışmalarının muhalefet tarafından sürekli çelmelenmesi, Başkanlık sistemine geçişin zorlaştırılması, devletin başında yeni önlemler alma zorunluluğu getirmişe benziyor. Ak Parti için pek alışık olunmayan "olağanüstü"lüklerden bir gerçekleşmiş olacak.

Sosyal medyada bakıyorum, AK Parti(Tayyip Erdoğan) muhalifleri bu olağanüstülükten büyük sevinç duymuşlar...Sanki, parti parçalanıyor, iki ayrı baş çıkıyor gibi bir ihtimalin sevinci yaşanıyor.

Bu durum, koyun ile keçinin hikayesine benziyor. Hani, ufak bir su birikintisinden atlarken koyunun kuyruğu havalanıyor ve kıçı açığa çıkıyor...Bunu gören keçi, "bakın bakın k...çı göründü" diye, kahkaha basıyor...Koyun, dönüp gayet sakin, "senin k...çın hep açıkta ya.." diyor.

Aynen öyle...Nerdeyse, hiç bir kongresi "olağan" olmayan CHP'liler hikayedeki keçi misali, AK Parti'nin olağanüstü kongreye gidiyor oluşuna kıs kıs gülüyorlar...Kendi k...çları temelli açık düşünen yok.

Her neyse...Demokratik hayatta böyle şeyler olur...AK Parti, makam ve mevki çatışmalarına girmeyecek kadar olgun ve birikimli insanlarla dolu...Her şeyden önce, Partinin kurucusu ve doğal lideri olan Tayyip Erdoğan devletin başında bulunuyor. Başbakan Davutoğlu da son derece olgun bir veda ile, "düşman" sevirdirmedi.

Yani, bu "olağanüstü"lükten AK Parti de Türkiye de zarar görmeden hatta daha güçlenerek çıkacaktır...Dış dünyanın her gün farklı şekillendiği, çevremizde her an herşeyin olabileceği kriz ortamının bulunduğu zamanda güçlü bir Başkanlık elzem görünüyordu.

Sayın Davutoğlu, başarılı bir Başbakan oldu...Milletine büyük bir heyecanla hizmet etti...Ancak, Türkiye, bugün acilen Başkanlık sistemine geçmeli...Gelecekte bu makam belki Sayın Davutoğlu'nun da olabilir ancak bugün Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığına ihtiyaç var.

Memleketimiz, milletimiz için hayırlısı olsun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..