Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

29 Eylül '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kozmetik ürünler bakım konusunda ne kadar etkilidir?

Kozmetik ürünler bakım konusunda ne kadar etkilidir?
 

Cildin vazgeçilmez ihtiyaçlarından birisi de kozmetik ürünlerdir. Bazı kozmetik markaların yıllar öncesine dayanan bilimsel çalışmaları göstermektedir ki; aynı yaşta ve genetikte olup da krem kullanan ve kullanmayan ciltlerin arasında ciddi bir fark olduğudur. Bildiğimiz gibi cildimiz dış faktörlerden özellikle ultraviyoleye ve sanayileşmeye karşı, iç faktörlerden de uykusuzluk, beslenme dengesizlikleri ve strese bağlı olarak yaşlanmaktadır. Kremler sayesinde özellikle fiziksel olan dış etkenlerle (ultraviyole ve hava şartları)mücadele etmede başarı elde edildiği görülmüştür.
 
Kozmetik ürünlerden beklenen, cildi nemlendirilmesi, korunması ve onarılmasıdır. Dermokozmetik ürünler gibi kozmetik ürünlerin de Sağlık ve Tarım Bakanlığı tarafından kontrolleri yapılmakta olup, farklı olarak kozmetik mağazalarında da satılabilmektedir. Bir doktor tavsiyesine ihtiyaç duyulmayan bu ürünlerin içerikleri daha çok doğal veya bitkisel kaynaklıdır. Bir doktor rehberliğinde kullanılması gerekmediği için bu kremlerin, güvenilirliğini kanıtlamış olan (ucuz veya pahalı), kişiye ulaşma ve iletişim açısından servis hizmeti de iyi olan markalardan olmasına dikkat edilmelidir.  
 
Ayrıca bazı dermatologlar, içerik bilgilerine hakim olduğu kozmetik ürünleri dermakozmetik ürünlerle birlikte önerebilmektedir. Şayet kişi kendi cildini iyi tanıdığını düşünüyorsa, kozmetik ürün seçerken cildine ve bütçesine uygun ürünleri tercih edebilir. Bu ürünler arasında günlük yaşamda en çok kullanılanlar, kendi cilt tipine ve cilt yaşına uygun bir yüz nemlendiricisi, göz kremi, güneş koruyucu ve uygun bir onarıcı gece kremi olabilir. Ayrıca ihtiyaca göre haftada bir uygulayabileceği bir granüllü ya da enzim peeling seçebilir veya bir maske kullanabilir. 
 
 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..