Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
Faizler
 

Kredi hesaplaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Kredi hesaplaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar
 

kredi hesaplama


Nakit konusunda sıkıntı çektiğiniz zaman kredi çekmeye yönelerek en doğru krediyi çekmek isteyeceksiniz. Bu süreç çok kolay ve aceleye gelebilecek bir süreç değildir. Krediyi çekmeden önce ve çekme sürecinde oldukça iyi araştırma yapmalı ve en doğru krediyi çekmek için bilgi sahibi olmalısınız. Kredi çekme sürecinde sizin için çok yardımcı olacak olan kredi hesaplama sistemi banka araştırması yaparken daha doğru bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır. Kredi para için sıkıştığınız dönemlerde büyük bir yardımcı olarak karşınıza çıkacaktır ancak kredi hesaplama yaparken ve kredi çekerken çektiğiniz kredinin en düşük faiz oranına sahip olmasını, sigorta masraflarının, dosya masraflarının ve bunun gibi diğer masrafların en düşük seviyede olanlarını tercih etmelisiniz.
 
Kredi sürecinde miktarı çektikten sonra kendiniz için ödemenin daha kolay olması için dikkat etmeniz gereken önemli hususlar vardır. Sağlıklı bir şekilde kredi süreci yaşamak için kredi hesaplama konusunda faiz oranlarına ve vade süresine dikkat etmelisiniz. Vade süresi banka kredisi için çok önemli bir konudur. Çektiğiniz kredinin faiz oranı çok düşük olsa bile eğer vadesi uzun olursa banka sizden uzun süreli ödeme işlemi yapacağınız için daha fazla dosya masrafı alacaktır. Kredi hesaplama işlemi yaparken sadece faiz oranlarını baz almak sizi doğru sonuca ulaştırmaz. Kredi için genel olarak bütün masrafları göz önünde bulundurmak en doğru krediyi seçmenize yardımcı olacaktır.
 
Doğru bir kredi çekmek için banka görevlilerinden bilgi almak yeterli olmamaktadır. Kendi çapınızda birkaç tane bankanın kredi bilgilerini baz alarak kendi kararınızla en doğru krediyi seçmelisiniz. Sağlıklı bir kredi çekmeniz adına doğru bir kredi hesaplaması için yapmanız ve bütün kredi masrafları hakkında bilgi sahibi olmanız gereklidir. Bankalardan aldığınız tüm masraf bilgilerine göre yaptığınız kredi hesaplama sonucunda bütün bankaları karşılaştırarak en uygun krediyi seçebilirsiniz. Kredi işlemlerinizi yaptıktan sonra kredi ödemelerinde ve borcunuzun takibinde oldukça dikkatli olmalısınız. Yaptığınız ödemelerin borcunuzdan düşüp düşmediğine ve borcunuza sonradan yeni borçlar eklenme tehlikesine karşı titiz davranmalısınız. Haberiniz olmadan sizlerden alınan ücretler hakkında ise araştırma içerisinde olmalısınız.
 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..