Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

14 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Kudüs Bir Bütün Değil mi

Kudüs Bir Bütün Değil mi
 

Kudüs Peygamberler diyarıdır. Kudüs tek hak din İslam'ın kutsalıdır!


ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından, Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’da bir araya gelen İslam İş birliği Teşkilatı üyeleri, yayınlanan ortak sonuç bildirgesinde; Doğu Kudüs’ü Filistin'in başkenti olarak ilan etmişler. Sanki lütfetmişler.

Sormak gerekmez mi, neden tüm Kudüs değil? Batı Kudüs'ü İsrail kendine başkent yapsın diye mi bıraktınız? İslam toprağı olan Kudüs'ü ikiye ayırmak ne demek? Bu Filistin mücadelesine ihanet değil midir?

Kudüs Peygamberler diyarıdır. Kudüs "3 büyük dinin" değil, tek hak din İslam'ın kutsalıdır!

Çünkü; “Allah indinde hak din İslam’dır” İsrail adıyla bize devlet diye sunulan yer İsrailoğullarının türlü dalaverelerle ele geçirdikleri, sonra sahiplenmeye çalıştıkları kutsal topraklardır. İsrailoğulları peygamberleri öldüren nesil diye bilinmektedir. Yüce Allah Kur'an'ı Kerim'de buyuruyor ki: “Andolsun biz, İsrailoğulları'ndan söz aldık ve onlara peygamberler gönderdik. Fakat ne zaman onlara bir peygamber nefislerinin hoşlanmadığı bir şey getirmişse, bunlardan bir kısmını yalanlamışlar, bir kısmını da öldürmüşlerdir.” Kuranı Kerim Maide Suresinin (5. Sure), 70. Ayet Meali. Kuran 5/70.

Kudüs gündemiyle acil toplanan (İİT) İslam İş birliği Teşkilatı'nın davetine Suudi Arabistan'ın katılmadığı belirtildi. Altınla, petrolle sınanan Suudi Arabistan'ın sınavdaki tutumu kendi bileceği iştir.  Biz onları misal almamalıyız. Her Arap, Arabistan’da yaşıyor diye, Müslüman bellememeliyiz. İçlerinde çoğunlukla para uğruna nice dönmeler var. “Hristiyan’ı, Yahudi’si” dahası Ebu Cehil, (cehâletin babası) ve Ebu Leheb, soyundan olanlar var. Biliyoruz ki, bu isimler İslam düşmanlarıdır ve Kur'an'da beddua edilen kişilerdendir…

Dolayısıyla Arap dünyası yanlı diyerek, yan bakmayıp, bizim bir şekil kükrememiz lüzum… Siyonist İsrail'den önce onların işbirlikçilerini taşlamak lazım. İşte o zaman İsrail'i ve Haçlıları yenmek için bir yol açılır. Aksi halde bu meselede gündem olarak günlerin üzerinden gelir geçer. O süreçte başka ne işler birilerince becerilir bilemeyiz. Zira bizler gündemlerle narkozlanıp uyutulmaktayız. Hayırlısı olsun bakalım. Görelim Mevla bu durumlarımıza neyler, neylerse layığımız neyse güzel eyler.

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..