Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '14

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Kullanıyoruz ama ödeyemiyoruz! Neyi mi?..

Kullanıyoruz ama ödeyemiyoruz! Neyi mi?..
 

Kredi kartı kullanımı, insana bedava alışveriş yapıyormuş hissi verir. Bu nedenle girilen alışveriş merkezlerinde, yarını düşünmeden alışverişler yapılır ve tabi sonunda malum son…

Bu zamana kadar pek çok kredi kartı mağduru(!)için af çıkartıldı. Sakıncalı görülen milyonlara af getirip, tekrar kredi kartı kullanmaları için yasalar çıkartıldı.

Bu çıkartılan yasalar uygulamaya girdikten birkaç ay sonra yine eski tas eski hamam misali, kredi kartları yine ödenemez oldu. Bankalar da çıkan yasayı bir umut olarak görüp, sokakta kredi kartı dağıtımına devam etti.

Bu arada Bankalar ödenmeye kredi kartı borçlarını başka alanlarda tüketiciye yükleyip, işten iki yönlü karlı çıkmaya çalıştılar. Başarılı da oldukları söylenebilir.

Biz gelelim kredi kartı mağdurlarına(!)na:

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bir ayda ilk kez 100 bin kişiyi geçti...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre, haziran ayında toplam 116 bin 93 kişi kredi kartı borçlarını zamanında ödeyemedi.

Enflasyon ve işsizlikte beklentileri aşan artışlar, bireylerin borç ödemelerine de yansıyor...

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı böylesine bir artış gösterirken aynı dönemde bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı da yüzde 21.7 artışla 69 bin 509 kişiye yükseldi.

Böylece bir ay içinde borcunu ödeyemeyenler 185 bin 602 kişiye ulaşırken, yılın ilk altı aylık döneminde kart ve kredi borçlarını ödeyemeyenler yüzde 22.7 artışla 811 bin 283 kişiye çıktı. 

Gördüğünüz gibi ülke insanı olarak geleceğimizi tüketmeye devam ederken, başkasının kesesinden yediğimiz hurmalar, kısa sürede başlıyor tırmalamaya..!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..