Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kuran'ın Aydınlığında...

Hollandalı İslam düşmanı siyasetçi, İslam aleyhine kitap yazmak için çıktığı yolculuğun sonunda Müslüman oldu.

Hollanda'da Fas göçmenleri aleyhine söyledikleri dolayısıyla hala yargılanan Joram van Klaveren, "Kuran zehirdir" diyen bir adam.

İslamın "kötülüğünü" ortaya koymak ve Hollandalıları İslamdan korumak amacıyla kitap yazmak için Kuran'ı incelemeye başlıyor.

Ama Kuran'ı art niyetsiz ve ciddiyetle inceleyen her insan gibi sonunda onun hakikat kaynağı olduğunu anlıyor ve Müslüman oluyor...

Bu manevi macerasını da yine bir kitap Affallıge(Mürted) isimli yazarak sunuyor Klaveren...

Aslında, yolu İslamla kesişen pek çok Batılı "aydın"dan sadece birisi Klaveren...Bir çoğu Hristiyan papazı olan pek çok dinler tarihi araştırmacısı, bu araştırmalar sonucu İslamı keşfedip Müslüman olmuştur.

Vatikan merkezli Hristiyan impartorluğu, kendi aydınlarının Müslümanlaşmasını engellemek için, İslamı bir terör dini olarak göstermek için tüm imkanlarını kullanarak perdeleme yapmak istedi.

Bu yüzden, sıradan insanların İslamla buluşması pek mümkün olmuyor...Ancak, Klaveren örneğinde olduğu gibi, Kuran'ı inceleme fırsatı bulanlar evrensel hakikatin burada olduğunu anlıyor ve tesilm oluyor.

Klaveren de verdiği röportajda, son yıllarda Avrupada, İslama karşı nefret dilinin nasıl sıradanlaştırıldığını; İslamın merhamet ve hoşgörüsünden bahsetmeyip şiddet dini gibi sunulmasını anlatıyor.

Kendisinin de Müslüman olduğunu açıkladıktan sonra, kitabını basmamak dahil pek çok yönden "afaroz" edildiğini anlatıyor. Batı'nın önyargısı bir de böyle ortaya çıkıyor.

Önceki gün Yuotube'da bir video'ya rastladım...Avrupa'nen merkez şehirlerinden birinde bir deneme yapılmış...

Buna göre, bir kaç genç, Kuran olduklarını söyledikleri kitaptan rastgele insanlara bir kaç ayet okuyor ve onların görüşlerini almak istiyor.

Okunan ayetler, cihad gibi, Şeri cezalandırma gibi bugünün insanına "aykırı" gelen ayetler oluyor...Tabii bunu duyanlar Kurani sandıkları ifadelerin kabul edilebilir olmadığını söylüyorlar.

Ancak, araştırmayı yapan gençler kitabın kapağını kaldırınca, ilgili ayetlerin Kuran'dan değil, İncil'den olduğu ortaya çıkıyor...Tabii Kuran zannedip karalayanlar şok oluyor!

Buradan anlaşılan bir gerçek şu: Bugün kendine Hristiyan diyen kalabalıklar da kendi kitaplarını tanımıyor...Aslında insanlar, değil vahyin son kanalı Kuran'ı, tahrif edilmiş İncil'i bile ciddiyetle inceleseler İslam'ın "Allah katında gerçek din" olduğunu anlarlar.

İnsanlık, Kuran'dan uzaklığın anarşisini yaşıyor bugün...

İslam Dünyası, Batı'nın empoze ettiği eğitim sistemleriyle Kuran'ın hakikatinden uzaklaştırılmış "aydın"lar eline düştü...Bu durum, karanlığa teslim olmaktan başka bir şey değildi.

Daha önce de yazdığım gibi, Batı'nın gerçek aydınları İslamı keşfediyor; bizdeki yarım aydınlar ise, "aydınlandıkça" karanlığa gömülüyor!!

Şimdi birisi söylesin: Türkiye'de anlı şanlı kaç akademisyen, kaç bilim adamı, kaç aydın vesaire Kuran'ı adam gibi okumuş ve incelemiştir?

Bizim kerameti kendinden menkul "aydınlarımız"ın Kuran'la ilişkisi sadece dedelerinin Kuran hafızı olma iddiasından öte gitmez...Ya da en Ehl-i Kuran olanı çocukken bir iki namaz suresi öğrenmiş olanıdır.

Hiç olmazsa, şu Hollandalı Klaveren gibi, İslamın "kötü" yönlerini bulmak adına Kuran'a yönelip, adam gibi bir ciddiyetle Kuran'ı inceleseydiniz...Siz, bunu bile yapamadınız.

Size, ilk mektepde bayan öğretmeninizin alfabe ve devrimler konusunda "hıfzettirdiklerinden" bir adım öte gidemediniz...Eski yazıya da eski yazıyla yazılmış tüm kitaplara da düşman oldunuz!!

Karanlığınızı "aydınlık" zannedip yaslandınız!

Ol mahi(balık)lar ki derya içre yüzer deryayı bilmezler, misali beş vakit ezanların okunduğu ülkede yaşadınız ama kulaklarınız ne ezanı ne Kuranı duydu!

Ey Batıcı aydınlar, siz, bu İslam Milletinin makus talihi oldunuz!..

İnşallah, bir gün İslamı da o hayran olduğunuz Batı'lılardan öğreneceksiniz!!

Klaveren'in röpoptajını buradan dinleyebilirsiniz:

https://www.yeniakit.com.tr/haber/islam-karsiti-kitap-yazarken-musluman-olmustu-klaveren-nasil-islami-sectigini-anlatti-612818.html

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..