Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Küreklidere Şelalesi

Küreklidere Şelalesi
 

Su düşüsü 40 metre civarında.


''Bursa'da görülecek yerler'' diye araştırırken gidilmesi gereken yerlerden biri de Saitabat Şelalesi olarak karşımıza çıkar. Bursa'nın Kestel İlçesi'ne bağlı Saitabat Köyü yakınındaki şelale, çevresindeki kahvaltı mekanları, mesire alanları ile güzel bir gün geçirebileceğiniz yerdir. Ancak yaz aylarıyla birlikte su debisi azalmaktadır. Bu sebeple sadece mekanlarda güzel vakit geçirme şekline dönüşebilir doğa geziniz.

Hayal kırıklığıyla rotanızı değiştirmeyin. Saitabat Köyü'ne doğru ilerleyin ve villaların önünde güzel bir manzara göreceksiniz. Havasını soluyun, fotoğraf çekinin: Bursa'nın bir kısmını oldukça yüksekten görme imkanı.

Daha sonra geriye dönüp 1km sonra bir yol ayrımı var ki Saitabat'a gelirken görmüş olmalısınız. Tabelada ''Kürekli Şelalesi 3,5km'' yazar. Aracınız spor arabalar gibi yere çok yakın değilse ve biraz da doğayı seviyorsanız hiç çekinmeyin ve direksiyonunuzu çevirin. Biraz yavaş giderek güvenli bir şekilde 10-12dk sonra aracınızı park edebileceğiniz geniş bir mekan çıkacak karşınıza. Ancak bu yol süresince doğayı, ağaçların sıklığını, yeşilin tonlarını gözlemlemeyi unutmayın. Ağaçlar altından gideceğiniz bu yolda bazen duraklayıp çevreyi gözetlemeniz kesinlikle tavsiye edilir.

Aracınızı parkettikten sonra iki yüz metre kadar yürüyeceğiniz bir yürüyüş yolundan geçeceksiniz. Sık ağaçların ve doğanın sesi eşliğinde suyun sesine doğru ilerleyeceksiniz. Yürüdükçe artan suyun sesi sizi heyecanlandırırken bir yandan da sükunetin ve tek başınalığın etkisiyle ürperebilirsiniz de. Derken yol bitecek ve sizi kırk metre yükseklikten düşen suyun muhteşem manzarası sizi karşılayacak.

Mekanda 5-6 piknik masası(çok giden olmadığından yeterli), çeşme ve lavabo bulunmaktadır. Dikkatli bir şekilde pikniğinizi yaparken şelaleyi de yukarıdan izleyebileceksiniz.

Güvenli olmasa da patikadan suyun düştüğü yere ve şelalenin altına kadar gidebilirsiniz. Tabi ki şelalenin altında kalmak, suyun özgürlüğüne ortak olmak ve ıslanmak insanı cezbedecektir.

Böylesi güzel biryere ulaşımın kötü bir yolla sağlanması insanı üzse de böyle kalması ve az gidenin olması biz macera severler için güzel olarak yorumlanabilir. 

 
Toplam blog
: 70
: 1093
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Çok da eskilerde olmayan bir tarihte doğdu. Kulağına ismini fısıldadılar: İsmail. İsmini büyüyünc..