Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '16

 
Kategori
Dünya
 

Kürt, Türk, Arap, İran, Yahudi gibi milletler kavgadan başka şey bilmezler tespiti ne kadar doğru?

Kürt, Türk, Arap, İran, Yahudi gibi milletler kavgadan başka şey bilmezler tespiti ne kadar doğru?
 

Her milletin kavgacı bir yanı vardır. Ve her millet geçmişte her hangi bir tarihte kavga etmiş, savaşmıştır. Ancak artık 21. yüzyılda dünyada kavgayı terk etme, barış içinde yaşama eğilimleri var. Ancak bunu yukarıda saydığımız milletlerde göremiyoruz.

Kavga eden başka ülkeler de var şüphesiz. Ama onların kavgaları var oldukları andan itibaren başlamış ve hala sürüyor değil.

Bu halkların derdi nedir? Sorunsa dünyanın diğer ülkeleri güllük gülistanlık değil. Bu halleri Ortadoğu coğrafyasından mı ileri geliyor yoksa genetiklerinde mi var? Bilgi ve kültür eksikliği de olamaz; çünkü daha geri kalmış ülkeler var.

Ortadoğu coğrafyasındaysan mutlaka savaşman mı gerekiyor. Dış güçler müdahale ediyormuş. Nedeni petrolmüş. Başka yerde petrol yok mu? Dünyanın gözü bu topraklardaymış. Ne yapsınlar yarısı çöl.

Bu milletlerin kendilerini sorgulaması lazım. Ben diyorum ki dünyanın her yerinde barış olsa Ortadoğu’da olmaz. Saydığımız komplo teorileri ne kadar gerçek bilemeyiz ama ben bu durumun halkların kendisinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Her biri tarihe mal olmuş medeniyetler kuran, dört kutsal dinin kurulduğu topraklarda yaşayan bu güzide halkların dünya devletlerine örnek olacaklarına her çağda ayrı bir kavga girdabına sürüklenmeleri insanlığı derinden yaralamaktadır. Başlarına hangi belalar musallat olmuşsa kahrolsun diyerek inşallah bir gün bu kanlı sürecin bitmesini umut etmek istiyoruz!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..