Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '15

 
Kategori
TV Programları
 

Kurt seyit ve Şura / Ülkemizde reyting kurbanı oldu, Amerika’da rekor kırıyor!

Kurt seyit ve Şura / Ülkemizde reyting kurbanı oldu, Amerika’da rekor kırıyor!
 

Kurt Seyit ve Şura Amerika’da reyting rekoru kırıyor. Amerikalılar Kurt Seyit ve Şura’yı çok sevmişler. Adını da "Şura & Seyit" olarak değiştirmişler.

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen Kurt Seyit ve Şura, geçtiğimiz günlerde Amerika çapında İspanyolca yayın yapan Mundo Fox TV’de yayınlanmaya başladı. Kurt Seyit ve Şura…

Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrollerini paylaştığı dizinin afişleri Los Angeles, Miami gibi Amerika’nın büyük şehirlerinde yerini aldı. Nisan başında“ Sura & Seyit - Amor en Guerra” * adıyla yayınlanmaya başlanan dizi,  Amerika'da Prime Time'de yayınlanan diziler arasında rating sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

Nermin Bezmen’in aynı adlı romanından uyarlanan, senaristliğini Ece Yörenç’in, yönetmenliğini Hilal Saral’ın üstlendiği dizi şimdiye kadar Ortadoğu ülkeleri, Pakistan, Afganistan, İran, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, İsrail, Hispanik Amerika, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Baltık ülkeleri, Sırbistan Karadağ, Arnavutluk, Bulgaristan, İtalya, Makedonya ve Kosova’ya satıldı.

Star Tv’de 21 bölüm oynayan Kurt Seyit ve Şura, reyting alamayınca final kararı almıştı. Dizi Los Angels’ta adeta bir fenomen haline geldi. Los Angels sokaklarını süsleyen Kurt Seyit ve Şura dizi afişleri ile doldu.

KSS BÄ°LLBOARD

Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın baş rollerini oynadığı “Şura ve Seyit’in bilbordları Los Angels sokaklarındaydı.  Dizinin afişleri Los Angels, Miami gibi Amerika’nın büyük şehirlerinde yerini almıştır.

BÄ°LLBOARD

Nermin Bezmen’in aynı adlı romanından uyarlanan Ay Yapım’ın dizisi ABD’de Prime Time’de yayınlanan diziler arasında reytinglerde ilk sırada yer alıyor.

kurt seyit ve sura

Kurt Seyit ve Şura’nın konusu kısaca şöyle:

Nermin Bezmen’in romanından uyarlanan Türk drama televizyon dizisi olan Kurt Seyit ve şura, Kırımlı Türk bir asker olan Kurt Seyit Eminof ve soylu Rus bir ailenin kızı olan Şura-Alexandra Julianovna Verjenskaya ‘nın aşkı konu alıyor.

Dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazmıştır. Dizinin yönertmenliğini Hilal Sarar üstlendi. Jenerik müziği ve dizinin diğer tüm müziklerini Toygar Işıklı yapmıştır.

İlk anda en az 26 bölüm sürmesi planlanan ve yurt dışı satışları da buna göre yapılan dizi, reyting almadığı gerekçesiyle 21. Bölümde erken final yapmak zorunda kaldı.

Kurt Seyit, Kırımlı Türk ailenin en büyük oğludur. Küçüklüğünden beri babasına hayran olan Kurt Seyit, tıpkı onun gibi Çar’ın en iyi subaylarından birisi olmuştur. Babası sırası geldiği zaman oğlunu bir Türk kızı ile evlendirecektir.

Soylu Rus ailenin kızı Şura ise babasının ölümcül bir hastalığa yakalanması sebebiyle mutsuzdur. Ablası valentine ile babasını tedavi için Petrograd’a götürürler. Buraya geldiklerinde Kurt Seyit’in eski silah arkadaşı Petro ve ailesinin misafiri olurlar.  Savaştaki bir hatası nedeniyle mesleğini bırakan Petro, Kurt Seyit ile Şura’nın tanışmalarına aracı olur. Ancak Petro gizliden gizliye Kurt Seyit’e düşmanlık beslemektedir. Bir davete katılan Kurt Seyit ve Şura ilk kez birbirlerini görürler. Birbirlerine ilk görüşte aşık olurlar. Bu olaydan sonra onları büyük bir macara beklemektedir.

Çar’lık Rusyasında iç savaşlar nedeniyle baba memleketi Kırım’a Şura ile dönen Seyit, isyancıların babasını öldürmesi ve ailesinin dağılması nedeniyle Şura ile İstanbul’a gelir. İstanbul İngiliz işgalcilerin elinde olması nedeniyle, milli mücadele hareketlerine de katılan Kurt Seyit ile Şura bir çok olaylar yaşarlar ve hikaye bu şekilde devam eder.

Ben de Kurt Seyit ve Şura'nın her bölümünü Star Tv'de dikkatle seyrettim. O günlerde de dizi hakkında epeyce de blog yazısı yazdım. Aslında devam etmesi gereken bir diziydi, ama olmadı, yayıncı kuruluşun da isteğiyle reyting kurbanı oldu. Aynı dizi şimdi Amerika'da ise reyting rekorları kırıyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Haber ve görseller, Ay Yapım Persona Sanat basın bülteninden alınmıştır.

 

(*) Dizi, Latin Amerika’da kadın isimlerinin erkek isimlerinden önce yazılması sebebiyle,  bu coğrafyada Şura ve Seyit – Savaşta Aşk  olarak isimlendirildi.

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..