- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kuru fasulye piyazı
Kuru Fasulye Piyazı
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru fasulye (şeker fasulyesi kullandım)
6-7 yaprak marul
1 adet kuru soğan
zeytinyağı
yarım limonun suyu
tuz
HAZIRLANMASI:
Kuru fasulye tercihinize göre akşamdan ıslatılıp haşlanır veya düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir (fasulyenin cinsine göre haşlanma süresi değişebilir) Haşlanıp suyu süzülen fasulyeler soğuması için beklenir. Bu sırada marullar incecik doğranır. Kuru soğan ince piyazlık doğranır. Tüm malzeme genişçe bir kapta karıştırılır, bol zeytinyağı ve limon suyu eklenir, tuzu ayarlanır. Servis tabağına alınır. Üzeri zeytinle süslenebilir. Şimdiden afiyet olsun.