Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kurumsal kültür ve belgesel

Kurumsal kültür ve belgesel
 

Vehbi Koç belgeselinden bir kare


Her şirketin veya şirket kurucusunun hayalidir; kurduğu şirketin 100 sene sonra bile güçlü bir şekilde ayakta durabilmesi ve nesilden nesile devam edebilmesi.
 
Bu hedeflerini gerçekleştirebilmek için şirketler marka değerlerine ve kurum kültürlerine yatırım yaparlar; bu yatırımın büyüklüğü ve sürekliliği nispetinde de hedeflerini gerçekleştirir veya hayal kırıklığına uğrarlar.Bence bu yatırımlardan en büyüklerinden birisi kurucularının hayatını anlatan belgesellerin çekilmesi ve kamuoyuna sunulmasıdır; uçuk hikayelerden çok hoşlanan insanımız birçok holdingin bulunan bir altın madeniyle kurulduğunu veya uluslararası siyasi güçlerin bir şirketi konumunda bulunduğunu zannetmesi dolayısıyla da bu belgeseller zengin olmadan önce yaşanan zorlukların; verilen mücadelelerin anlatılması adına da önem arz etmektedir.
 
Lakin belgeselleri yapan ekibin kaliteside objektiflik ve standart anlamında yapımı önemli noktada etkiler.  Yani ;   merhum   gazateci        Mehmet Ali Birand'ın yaptığı belgesellerde vardır; bazı uydu tv sahibi şahısların kendi ekiplerine kendilerini anlattığı belgesellerin yer aldığı video çekimleri de vardır :) Sizlere özellikle Sakıp Sabancı ve Vehbi Koç belgesellerini öneririm. Başarıya giden hiçbir yol dümdüz ve pürüzsüz değildir.
 
Toplam blog
: 2
: 63
Kayıt tarihi
: 02.11.14
 
 

1990 yılında Gaziantep'te dünyaya geldim; şu an İstanbul'un muhtelif semtlerinde ikamet etmekteyi..