Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '14

 
Kategori
Haber
 

Kuşaklar, "Emeğe Saygı" etkinliğinde buluştu.

Kuşaklar, "Emeğe Saygı" etkinliğinde buluştu.
 

Dikili'den Oben ULU'nun fotoğrafları ile birlikte sunulur.


 

          İzmir'de faaliyet gösteren Demokrasi Dostluk ve Dayanışma Derneği (DDDD), Makine Mühendisleri Odası Tepe Kule Kongre Merkezi Ege Salonu'nda ‘Emeğe Saygı’ adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi.

          Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, İzmir ve çevresinde emek, demokrasi ve barış mücadelesine katkıları unutulmayan 15 mücadele insanına plaket verildi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Sındır Okyay, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek gibi isimlerin de katıldığı etkinliğin plaket töreninde duygusal anlar yaşandı.

          İnsanlaşmanın besini olan dayanışma, paylaşma ve vefanın kucaklaştığı 'Kuşaklar buluşuyor' sloganıyla yapılan 'Emeğe Saygı' etkinliğinin sunumu Bilgehan Oğuz tarafından gerçekleştirildi. Demokrasi Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Talat Özmen yaptığı açılış konuşmasında; "Eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin mütevazi erleri olan dostların emek, barış ve demokrasi savaşımına katkı ve destek verenlerin, yaşama ilişkin endişe ve dertleri olan iyilik yanlılarının sofrasında bir araya geldik. Biz dernek olarak eski yaşanmışlıklara, harcanılan emek ve fedakarlıklara büyük değer biçiyoruz. Hiçbir kişisel çıkar beklemeksizin yaşamlarını insanlığın geleceği uğruna ortaya koyanların unutulmaması, unutturulmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

DİKİLİNİN HALEN SEVİLMEKTE OLAN ESKİ BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN VE EŞİ AYŞE  ÖZGÜVEN VE BİR AİLE DOSTLARI İLE BİR TABLO TEŞKİL ETTİLER.

          Etkinlikte Prof.Dr Türkan Süren, Prof. Dr. Orhan Süren'e plaketlerini Prof.Dr. Veli Lök, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven'e Bornova eski Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır, Savaş Al'a Avukat Sami Alptekin, Vedat Pekel'e Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Ergun Elgin'e Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi eski başkanlarından Sedat Özgüven, Fahrettin Çetin'e Nurten Hızlı, Muttahar Bengi'ye İnşaat Odası İzmir Şubesi eski başkanlarından Birol Bora, Hastane de olduğu için etkinliğe katılamayan Turhan Tuna'nın plaketi iletmesi için MMO İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın'a DEÜ öğretim görevlisi Yeşim Ediz, Rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamayan Doğan Çetiner'e plaketi iletilmesi için kızı Zehra Hanım'a Fergül Yücel, Hamit Ay'a Bekir Eden, Recai Atalay'a Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İbrahim Hünder'e Onbeşler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği Başkanı Serdar Gündoğdu, İsmail Kayhan'a plaketini Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi. Ayrıca etkinlikte Nuri Kılıç'a da Onur ödülü verildi.

          Törenden sonra Tepekule Kongre Merkezi'nde koyu sohbetlerin yapıldığı bir kokteyl gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..