Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

     
    Kategori
    Sınavlar
     

    LYS edebiyat sınavına nasıl çalışılır?

    LYS edebiyat sınavına nasıl çalışılır?
     

    Öğretmenlik hayatım boyunca öğrencilerin özellikle edebiyat konularını ezberlemekte zorlandıklarına yakından şahit oldum. Bu sebeple daha evvel yazılarımda da bahsettiğim taktikleri Milliyet okurlarına da anlatacağım. 
     
    Evvela edebiyat dersi ne ekersen onu biçersin dersidir. Edebiyat dersi YGS Türkçe dersinin aksine ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok karşılığını alacağınız bir dersdir. Sadece Türkçe için değil diğer tüm YGS dersleri için aynı durum geçerlidir. YGS bir birikim sınavıdır. 12 senelik eğitim öğretim hayatında öğrenci temelden çatıya kadar ne biriktirmişse onun karşılığını YGS'de alır. Ancak LYS daha çok ezber sınavıdır. Öğrencinin 12 yılının değil LYS'ye çalışmaya başladığı zamandan LYS gününe kadar olan sürecin hesabını sorar. Bu sebeple daha evvel Kamu Saati okurlarımla da paylaştığım gibi amiyane bir tabirle LYS'den iyi puan almak  isteyen öğrencinin "yardırması" gerekiyor. Bunun için çalışmak çalışmak çalışmak...
     
    Her öğrencinin öğrenme yöntemi farklıdır. Kimi bir okuyuşta anlar, kimisi dinler ve anlar kimisi de özet çıkarır. Sizin burada yapmanız gereken şey kendi öğrenme metodunuzu keşfetmeniz. Eğer özet çıkararak kolay öğreniyorsanız tüm edebiyat konularını özet çıkarmalısınız. Eğer sürekli tekrar ederek ve soru çözerek öğreniyorsanız edebiyat kitabını hatmetmelisiniz. 
     
    Toplam blog
    : 1
    : 106
    Kayıt tarihi
    : 20.03.16
     
     

    Gazetecilik için doğduğumu düşünüyorum. ..