Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Lahana diyeti

Lahana diyeti
 

Lahana Diyeti


Lahana diyeti, protein bazlı diyetten ziyade daha sağlıklı bir diyet arayanlar için oldukça idela bir seçenek. Üstelikli sağlıklı olması itibariyle diğer diyetlere göre uzmanlar tarafından daha sıklıkla tercih edilen bir diyettir. Şok diyet ile hızlı kilo vermek isteyebilirsiniz ancak lahana diyeti ile sağlıklı kilo vermek tabii ki daha mantıklı seçenek.

Üstelik lahana diyeti sadece size kilo verdirmiyor. Aynı zamanda selülitlerinizi de yok ediyor. Bu özelliği ile bir taşla iki kuş vuracaksınız. Peki lahana diyeti nasıl yapılır ve nasıl uygulanmalıdır?

Önceliklle lahana, antioksidan özelliği ile sizi kanserden de koruyor. Bağırsak kanserinin neden olduğu tehlikelere karşı iyi bir önleyicidir. Kan şekerini düşürmesinin yanı sıra bağırsaklara iyi gelmesi de yine bir başka seçenek.

Lahan diyetinin uygulaması da biraz farklı. İlk gün muz ve lahana çorbasını kısıtlı miktarda tüketin. Bunun yanı sıra meyveyi istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. İkinci gün ise tam tersi olacak. Bu sefer lahana çorbasını tüketebilirsiniz. Ancak baklagil tüketimi bu sefer sınırlı kalacak. 3,4,5,6 ve 7 gün bu şekilde diyeti uyguluyoruz. Beşinci gün biftek yiyebilir ve sonraki günlerde menüye dahil edebilirsiniz.

Bu arada unutmamanız gereken bir şey var o da bol miktarda su içmek. Su bütün diyetlerde özellikle tavsiye edilen kural. Günde ne az 2-3 litre su tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır. Dünyaca ünlü dukan ve karatay diyeti ise protein bazlı bir diyettir. Bu diyette etkilidir. Diyetler zaten genellikle kısıtlı sürelerde yapılır.

Lahana diyeti yapanlar, bu diyeti en fazla bir hafta sürdürmelidir. Bunun yanı sıra dukan diyeti, karatay diyeti gibi protein bazlı diyetlere de göz atabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 1627
Kayıt tarihi
: 28.09.14
 
 

1986 doğumluyum. Özellikle diyet, kilo verme, kilo alma üzerine makaleler yazıyorum ve sizinle pa..