Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '16

 
Kategori
İnançlar
 

Laiklik Din ve Bilim -3-

Laiklik Din ve Bilim -3-
 

Kehf Suresi = Bilim Suresi' dir. Kimse bilmez bu ilimi. Şimdi biz bildik ve de bildirdik, Elhamdülillah.

**********************

Akılsız insan yoktur. Aklının yetilerinin (min. max.larının) farkında olan ve olmayan vardır. Max. ve min. sınırlarının farkında olup kontrol edebilen kişi âkil, gerçek akıl sahibidir. Hem kontrol edip hem de yetilerini yeteneğe çevirebilene, üretken olana da mârifetli, hünerli, deha unvanı verilir. Doğuştan yaratıcının ikrâmı olan aklın farkında bile olamayıp yaratıcılığa dönüştürmeyi akledemeyene de eyvah! denir.

***********************

ZAMANDA YOLCULUK:

Her bir oluş öncelikle algıda gerçekleşir, ardın sıra akıl bilim ile süzer. Olasılıklar (+) artı haneye, olasılık dışı olanlar (+) artı yapılmak üzere (-) eksi haneye yazılır. Sonra başlanır deneme yanılmalar ile bilimsel saha çalışmalarına geçilir. Akledilemeyen hiç bir bilgi bilim olamaz, bilimsellik aşaması olmaksızın dünyasal, teknolojik olaylar, nesneler hayat bulamaz, üretilemez.

Yet, yeti, yetenek, yeterlilik ve âyet = veri, bilgi, olanak, yapabilirlik, madde. veri, data, done, algı, ilhâm (ham bilgi) aşaması, yet, öğreti, KEHF SURESİ' DİR. Kehf Suresi, okuruna ~Zamanda Yolculuk~ hadisesini 'Algı boyutunda' yaşatır. Yani ilk aşama olan ~Hisset Aklet Yap~ Hissetme aşaması yaşanır. Ardından ilerleyen süreklilikte, sürede, algı aşaması olan farkındalık yaşanır ki, xray yahut gece görüş dürbünü gb okur, yakın çevresinde, mahallinde olup bitenleri Gözlemler.

Esasında ZAMAN SABİT' TİR. Akmaz. Akan, Zaman içerisinde kesit, bölüm olan Ömürdür. Kaldı ki, Tüm Zamanlar AN' dır, aynı anda yaşanmaktadırlar. Değişken, dönüşümlü olan boyuttur. İnsan, farklı bir dizide farklı bir rol ile tekrar yaşam bulur. O dizi de aynı anda yayındadır. İşte bu olguyu algılamak farkınkadılıkta doruk bir noktadır. Böylesine üstün bir yetiye sahip olabilmek ezel adı verilen zamansızlık kavramını yaşayan kişi, zamanları aşan kişi olmakla olasıdır. İşte bu yüce yetilerin kişisi olabilmek için (insan tam da budur) KEHF SURESİ, öğreti kaynağıdır, merkezidir.

Zamanda YOlculuk: ses dalgalarının görüntüye dönüştüğü ~tv, sinema, internet, 4 yarıbuçuk G~ yaşantısında OKUMAK = MADDE, CİSİM, DÜNYA, EVREN olgusunu bilmeyen islâm âlemi, ne yazıktır ki, ne dünya ne ahret ne de okunan Kurânı Kerim' in tecellilerinden, bilimsel etkilerinden, yaratıcılığından haberi yoktur. Yazık!

Kehf Suresi'nin tecellileri (etkileri) ile subjektif (kişiye özel) canlı canlı algılanan bu farkındalık (SOYUT GERÇEKLİKLER) somut dünya teknolojisine dönüşür mü ? Dönüşür dönüşmesine de ne vakit olur? Bilemem. Sure' nin Süresini hızlandırmak da aslında yine okur çoğunluğu ile SİNERJİLER Oluşturulması ile doğru orantılıdır.

Özetle; Kehf Suresi, duygu ve algı boyutunda ~Tayyı zaman Tayyı Mekân~ olgusunu, hadisesini yaşatır. Soyut olan bu olgunun etkileri, SOMUT' TUR.

************************

MÂ'İDE:1) Toy, düğün, şenlik, şölen. yemek, sofra. kalabalık, büyük sofra. düğün yemeği. 2) idame. idame etme, karşılama. ihtiyaçları giderme. 3) dâim, dâima, ebedi, ebediyet, sonsuzluk. 4) madde, cisim, nesne. 5) Dünya. 6) dem. âdem (insan, insan bedeni). 7) id, ide, idea. bilinç. bilgi, mod, data, veri. akıl. 8) akıllı, dâhi, üstün zekâ. 9) An, şuan, güncel. moda. 10) Bolluk, bereket. 11) mavi. deniz. su. hayat. hayata ilişkin tüm dünya gereksinimler. ~MÎM ~D~.

SİMYÂ İLMİ' NİN Ruhudur, Mâide Sûresi.

 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..