Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Laminat Parke

Laminat Parke
 

Laminat parke, doğal malzemeden elde edilmekle beraber, reçineyle sıkıştırılmış talaş ile üzerine renk ve desenini veren kağıt baskı ile hazırlanmaktadır. Desen kağıdının üzerine ise aşınmayı engelleyen cila tabakası uygulanır. Doğal ve oldukça dayanıklı olan laminat parke, yüzlerce çeşit renk ve desene sahiptir.

Desen kağıdı malzemenin görselini belirlediği için klasik kahve rengi ve tonlarına takılı kalmadan beyaz, krep, sarı, siyah ve gri gibi renk alternatifleri ve desenler de sunar.

Gerekli belgelere ve sertifikalara sahip laminat parkelerin doğaya olumsuz bir etkisi yoktur ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratmaz. Antibaktreriyel olması nedeniyle bakteri ve mikrop üretimine imkan vermez. Laminat parke seçimi yaparken özellikle Blue Angel (Mavi Melek) sertifikası olup, olmadığını sorgulayınız.

Özellikle yüksek katlı binalardaki en büyük problem, binanın ağırlığıdır. Zemin kaplama da kullanılan mermer, granit, seramik gibi ürünler bina ağırlığını arttırırlarken, laminat parke hafif olması nedeniyle ağırlık açısından tasarruf etmenizi sağlar.

Genel olarak teknik özellikler incelendiğinde 8.00 mm toplam kalınlığa sahiptir. Aşınma ve darbe dayanımına göre 31. veya 32. sınıf olmaktadırlar. 31. sınıf parkeler konut tipi olup, üzerinde ayakkabı ile dolaşma imkanı vermezken, 32. sınıf parkeler yoğun yaya trafiğine ve ayakkabılardan kaynaklı aşınmalara dirençli ticari tip parkelerdir. Laminat parkeler genel olarak lamba zıvana yöntemiyle birbirine geçmeli şekilde döşenir. Piyasa da birbirine geçmeli olmayan laminat parkeler de mevcuttur ancak bu parke çeşitleri çokça tercih edilmemektedir.

Laminat parkelerin fiyatları masif ve lamine parkelerden daha uygun olup, ekonomik sebeplerden dolayı dahi tercih edilebilmektedir. Hem diğer zemin kaplama malzemelerine oranla uygun fiyatlı oluşu hem de hızlı, kolay ve pratik bir şekilde uygulanabiliyor olması laminat parkeyi bir adım öteye taşımaktadır.

balterio-laminat-parke-1

Laminat Parkenin Avantajları

Doğal malzemelerden elde edilmektedir.

Uygulaması kolay, pratik ve hızlıdır.

Isı yalıtımı sağlar.

Hafif olması nedeniyle bina yükünden tasarruf sağlar.

Sıcak bir görünüme sahiptir.

Klasik ahşap renkleri ve desenlerinin yanı sıra farklı renk ve desenleri de mevcuttur.

Aşınma dayanımı yüksektir.

Maliyeti masif ve lamine parkeye göre uygundur.

İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi yoktur.

Doğa üzerinde olumsuz etki yaratmaz.

Geri dönüşümlüdür.

 

 
Toplam blog
: 10
: 605
Kayıt tarihi
: 17.05.16
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. İç mekan dekorasyon tasarımlarımı Milliyet ga..