Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Lekeyi göstermeyen rengi seçmek tembellik; lekeyi gösteren rengi seç temiz tut hayatı rengârenk yaşa

Lekeyi göstermeyen rengi seçmek tembellik; lekeyi gösteren rengi seç temiz tut hayatı rengârenk yaşa
 

Sözde akıllı ve mantıklı yaşamaya çalışmak hayatı öldürüyor… Sonucunda bir şeyler elde ettiğinizi sandığınız bu tutumunuz evet avantaj ve kolaylık sağlıyor ama diğer taraftan yaşamak ve mutluluk anlamında neler kaçırdığınızı bir bilseniz…

Güzel hanımlar neden kraliçeler gibi görünmediğinizi kendinize sordunuz mu? İşte bu sözde akıllı ve mantıklı yaşama anlayışı yüzünden.

Leke tutmasın, kirlenmesin, kiri göstermesin diye hayallerinizdeki rengârenk elbiseler yerine yok siyah, gri, solmuş, rengi belli değil şeyleri kolaylık olsun diye üzerinize geçirirseniz değil güzelliğiniz siz bile görünmezsiniz. Pek bi akıllı ağababalarınız mı veriyor bu öğüdü? Onların Aristo babası bile bugün yaşasaydı Korkut’tan akıl alırdı.

Doğada her şey niye renk renk? Siz doğadan daha mı üstünsünüz? Ne diyoruz biz, akılla var olursun, istek ve duyguyla yaşarsın. Almış siyah, leke götürüyor ya giy babam giy, kirden elbisenin rengi değişmiş. Hem o lekeyi göstermiyor dediğiniz elbiselerdeki lekeyi biz görüyoruz merak etmeyin, bakışlarınızdaki sönük pırıltıdan.

Giy Çingene kırmızısı ya da ayva sarısı, gök mavisi, orman yeşili seni dünya sanayım. Savur pembe eteğini, lekelenirse ben yıkayım!

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..