Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '18

 
Kategori
Gelenekler
 

Ley Yolları ve Efsaneler

Ley Yolları ve Efsaneler
 

Şahmeran


Efsaneler ve göçmen kuşlar arasında bir bağlantı var demek, ilk bakışta bir çok kişiye şaşırtıcı gelebilir.

Aslında göçmen kuşlarrın izledikleri yol ile bir çok şey arasında bağlantı var demek çok daha doğru olabilir. Ama ben bugün sadece olayın bir efsane üzerinden akışından bahsedeceğin. 

Bu anlamda dünyanın tamamında benzer öykülerin kendi kültürleri ile bağdaştırılmış farklı versiyonlarından bahsetmek mümkün görünmektedir.

Ülkemizde ŞİFACILIK kavramının simgesi haline gelen Lokman Hekim vardır. Bu kültün ayrılmaz bir parçası olan yılan figürünün doğu kültüründeki karşılığı olan ŞAHMERAN ile ilgili söylenceler bize görünenden farklı bilgilerde verir.

Neden efsaneler bile belli rotaları izler?

İşte tam burada Ley Yollarından bahsetmek gerekir.

Çünkü bu yolların nerelerden geçtiğini bilmek; bu masalların en çok anlatıldığı yerler neden Mardin, neden Tarsus sorularının cevabı niteliğinde olabilir.

*“Ley hatları, başta göçmen kuşlar olmak üzere, tüm canlıların ve göçmen ulusların BİLMEDEN izledikleri bir görünmez göç yoludur” (Leylekler bu yolu izledikleri için Ley yolu dendiği söylenmektedir).

Diğer bir deyişler Ley Yolları veya Ley Hatları dünyayı çepeçevre saran manyetik alan çizgileridir.

Manyetik alan noktalarını birbirine bağlayan hatlardır ve insanlar sanki tümden sözleşmiş gibi bütün eski kutsal yapıları, mabetleri, tapınakları hep bu hatlar üzerine inşa etmişlerdir.

Çin'deki toprak falcıları, yeryüzündeki manyetik iyi ve kötü akım hatları olan ley hatlarına ejderha patikaları adını verir.

Bu göç yolları sanılanın tersine Hazar’ın güneyinden değil; Kafkasya üzerinden gelen Türk Boyları, Çerkezler ve bunlar dışında başka uluslar Abhazya ülkesinden Kars platosuna doğru kıyıyı takip etmişlerdir. Daha sonra sanki önlerinde görünmez bir çizgi varmış gibi İskenderun'a uzanmış, Akdeniz'e kavuşmuşlardır. Tarsus'a kadar toplandıktan sonra da tarihteki bildiğimiz seyirlerini sürdürmüşlerdir.

Yani bu masalların da izlediği bir yol vardır ve bu yol en çok medeniyet kurulan, özellikle de kutsal mabetlerin yapıldığı, beyaz bir enerji akışının varlığına inanılan bir rota üzerindedir.

Yalnız iki tür enerji akışından bahsedilir ve bu akımın birinin pozitif bir akış diğerinin ise negatif olduğu ifade edilir. Masallar pozitif bir akışı izler denilebilir.

Bugün düya üzerinde bu pozitif ve negatif manyetik çzgiler ve onları izleyen, efsaneler, insanlar ve göçmen kuşlar üstünde en çok araştırma yapılan konulardan biridir.

Bu da masalların ve efsanelerin bile görünenden farklı bilimsel bir dilinin olduğunun ispatı kabul edilebilir.

Her olayı bütün olarak ele almak, evrene çok daha farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak ve çok karmaşık görünen bilimsel problemlere basit çözümler bulmamızı sağlayacaktır.

Yararlı olması dileği ile.

 

Nazan Apaydın Demir

04.10.2018

Mardin

 

 
Toplam blog
: 130
: 1375
Kayıt tarihi
: 08.04.14
 
 

Muğla Üniversitesinde Prof. Dr. olarak çalışmaktayım. Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkez..