Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Ligde 6. hafta heyecanı

Ligde 6. hafta heyecanı
 

Beko Basketbol Ligi


Beko Basketbol Ligi’nde ilk beş hafta tamamlandı ve tablo biraz daha netleşti. Artık ligin ‘orta fikstürü’ne girdik diyebiliriz. Altıncı haftadaki maçları analiz edelim…

               

Cumartesi 15:00

Pınar Karşıyaka – Fenerbahçe Ülker

                Pınar Karşıyaka bu sezon kendi evinde oynadığı maçlarda büyük bir heyecan vermesine rağmen şu ana kadar evinde oynadığı üç resmi maçı da kaybetti. Türk Telekom, Beşiktaş Milangaz ve Minsk İzmir’de galip gelen takımlar oldular. Fenerbahçe Ülker ise arka arkaya iki lig maçını kaybetti ve özellikle Türk Telekom karşısında oynadığı basketbolla son derece hayal kırıklığı yarattı. Her maçta öyle oynamayacaklar ama son derece istekli basketbol ortaya koyan Pınar Karşıyaka karşısında işlerininin zor olduğunu belirtmek gerekir.

 

Cumartesi 16:00

Trabzonspor – Banvitspor

Trabzonspor geçen hafta Edirne deplasmanında geriden gelerek kazandı ve sezonun ilk galibiyetini aldı. Trabzon yeni transferlerini bu maçta sahaya sürecek. Banvitspor ise lige zorlu maçlarla başladıktan sonra Tofaş ile çok kritik bir maç oynadı ve kazandı. Trabzon’da yeni transferlerin uyum sürecini de düşünürsek, Banvit’in bu maçta hata yapmasının zor ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Antalya BŞB – Olin Edirne

Antalya şu ana kadar galibiyetle tanışamadı. Olin ise ilk beş maçta sadece bir galibiyet alabildi ve geçen hafta Trabzon’a da yenildi. Belçika yorgunu Olin Edirne karşısında Antalya sezonun ilk galibiyetini alabilir.

 

Cumartesi 17:00

Türk Telekom – Mersin BŞB

Türk Telekom geçen hafta İstanbul’da gövde gösterisi yaptı ve farklı kazandı. Ligde Beşiktaş Milangaz maçı hariç bütün maçlarını kazandılar ve maçlar ilerledikçe savunma yapmayı da öğreniyorlar. Mersin ise hedef maçlarını kazanan bir takım görüntüsünde. Beşiktaş Milangaz karşısında fena değillerdi. İki takım da izleyiciye heyecan veriyor.

Beşiktaş Milangaz – Erdemirspor

Beşiktaş Milangaz için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sezon başındaki Dexia-Mons felaketinden sonra Fenerbahçe Ülker, Banvit, Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka maçları dahil olmak üzere toplam on maç kazandılar. Erdemir de son üç maçını kazandı ama üç rakibinin de ligin sonlarında olduğunu hatırlatmakta fayda var. Beşiktaş Milangaz’a rakip olabileceklerini düşünmüyorum.

 

 

                Pazar 15:00

                Tofaş – Galatasaray Medical Park

                Tofaş play-off’un son sıraları için en ciddi adaylardan birisi. Zirvedeki beş takımdan sonra Pınar Karşıyaka-Türk Telekom-Tofaş-Aliağa Petkim-Mersin BŞB şeklinde bu takımları belirleyebiliriz. Tofaş şu ana kadar hedef maçlarını kazandı ve diğer maçlarda da rakiplerine iyi direndi. Galatasaray Medical Park geçen hafta Anadolu Efes’e yenildi. Bu maçın haftanın ilginç maçlarından biri olabileceğini düşünüyorum, Tofaş kaliteli yabancıları ve heyecan veren gençleri ile Galatasaray için ciddi bir rakip olabilir.

 

                Pazar 16:00

                Bandırma Kırmızı – Aliağa Petkim

                Bandırma Kırmızı kazanmak için oynamıyor ve her maçta rakiplerinden fark yiyor. Aliağa Petkim de yine hedef maçlarını kazanan bir takım. Aliağa bu maçtan sonra üç zorlu maça çıkacak, bu maçtan galibiyetle çıkmaları şart, bu seriden önce Bandırma deplasmanına gitmeleri de onlar için bir şans.

                Pazar 17:00

                Anadolu Efes – Hacettepe Üniversitesi

                Anadolu Efes kadro derinliği ve kadro kalitesiyle bu lige biraz fazla geliyor. Hacettepe Üniversitesi heyecan verici bir kadroya sahip olmasına rağmen zorlu maçlarında Galatasaray ve Pınar Karşıyaka’dan fark yedi. Bu maçta da Anadolu Efes’e rakip olmaları zor.  

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..