- Kategori
- Yemek - Mutfak
Limonlu cheesecake yemeye ne dersiniz?
limonlu cheesecake
CHEESECAKE TARİFİ
Cafeler de tattığımız lezzetleden biri olan cheesecake tatlısını evde yapmak ister miyiz?
Malzeme Listesi;
Tabanı için
100 gram yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı ya da margarin
Peynirli harcı için
2 paket labne peyniri
1.5 çay fincanı toz şeker
1 adet yumurta
Yoğurtlu Krema İçin
1 kase süzme yoğurt
1 çay fincanı toz şeker
2 çay kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 tane yumurta
Limon Sosu için
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 limon
Lezzetli cheesecake tatılımızın tarifine geçelim;
Taban için tatlımızı hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabımıza tavada ısıtıp soğuttuğumuz yağı koyuyoruz. Un haline getirdiğimiz bisküvileri kaba koyarak iyice karıştıralım. Fırın tepsimizin en alt kısmına haırladığımız bisküviyi koyuyoruz. Peynir harcı safhasına geçiyoruz. Yine bir kapta şeker ve yumurtayı miske ile çırptıktan sonra üzerine peynirlerimizi dilimleyip tekrar çırpıyoruz. Karıştırdıktan sonra bisküvinin üstüne döküyoruz. 180 derecelik ısıda 12 dakika pişiriyoruz. Bu arada yoğurtlu kremayı hazırlıyoruz. Şeker ve yumurtayı bir kapta karıştırıyoruz ve üstüne yoğurt un ve limon rendesini koyup tekrar mikser ile çırpalım. Kıvama gelince kekin üzerine dökelim. 12 dakika fırında pişirelim. Limon sosu bölümünde ise şeker ve 1 bardak suyu tavaya koyalım ve üzerine 1 limon suyu ve nişastamızı da ekleyerek karıştıralım. Kıvama gelinceye kadar sosumuzu kaynatalım. Pişen keki fırından alıp 5 dakika sonra limon sosumuzu ekleyelim. Limon sosumuz soğuk olması şartıyla koyuyoruz. Hazırladığımız cheesecake i buzdolabında üç saat soğumaya bırakıyoruz. İşte lezzetli bir cheesecake servise hazır…