Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '17

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Limonun bilmediğiniz 5 hüneri

Limonun bilmediğiniz 5 hüneri
 

Limon, o çok pahalı kozmetiklere alternatif olarak güzelliğimize güzellik katmaya yardımcı oluyor


Limon, tam anlamıyla bir mucize… Onun sadece bizim hastalıkta ya da susuzlukta yanımızdan ayırmadığımız bir meyve olmasının dışında, gerçek bir güzellik bombası olduğunu biliyor musunuz? Aknelerde ya da sararmış tırnakları beyazlatmada etkisi inanılmaz… Peki, başka?

Limonu seviyoruz. Özellikle de içinde gizli olan aromasının gücünü… Limon bizi sadece soğuk algınlığından korumakla kalmıyor, aynı zamanda o çok pahalı kozmetiklere alternatif olarak güzelliğimize güzellik katmaya yardımcı oluyor. C vitamin, kalsiyum, magnezyumun yanı sıra cildimizin, saçlarımızın ve tırnaklarımızın yapı taşlarını mineral ve antioksidalarla güçlendiriyor.

1. Limon, cildimizi siyah noktaların oluşmasından koruyor. Anti bakteriyel özelliği aknelerle savaşta onun doğal bir alternative haline getiriyor. Bunun için de limonu ikiye kesmek ve sulu yüzeyini ciltte gezdirmek yeterli. Ayrıca suyunu sıkaraka içine birkaç damla bal damlatarak siyah noktalardan kurtulmak için bir silah haline getirebilirsiniz. Bu karışımı cildinizi o özel bölgelerinde 5-10 dakika bekletin ve sonra soğuk suyla duruluyın.

2. Limon, pigment lekelerinin ve yara izlerinin rengini açıyor. İçindeki doğal meyve aside sayesinde bunu gerçekleştiriyor. Ama dikkat! Yaralarda ve küçük kesiklerde kullandığınızda çok fazla canınız yanabilir.?

3. Limon, dişleri beyazlatıyor. Profesyonel diş beyazlatma ürünleri çok pahalı mı? O zaman ev yapımı bir alternatife ne dersiniz? Kabartma tozu ve limon suyunu karıştırın, bir parça pamukla dişlerinize sürün. Ama sadece bir dakika olsun… Çünkü limon suyu diş etlerinizi yakabilir. Sonrasında ağzınızı çalkalayabilirsiniz.

4. Limon, yağlı ciltlere bire bir… Yağlı cildinizi dengeleyebilmek için her türlü yolu denediniz. Bir de benim önerimi denemek ister misiniz? Akşamları limon suyuna batırdığınız bir parça pamuğu yüzünüzde gezdirin. Yüzünüzü ertesi sabah yıkayın. Gerçekten gördüğünüze inanamayacaksınız.

5. Limon, tırnakları güçlendiriyor… Raflarda kozmetik markalarının pek çok tırnak güçlendirileri mevcut. Limon da onlarla aynı etkiyi gösteriyor, üstelik oldukça doğal yollarla. Zeytinyağıyla limon suyunu karıştırın ve tırnaklarınızı masaj yaparak yedirin. Her türlü kırılgan ve yumuşak tırnakları güçlendirmesinin yanı sıra sararmış yüzeyin de rengini açma etkisine sahip.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..