Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '10

 
Kategori
Otomobil
 

Lüks ama sade “Passat CC”

Lüks ama sade “Passat CC”
 

Söze gerek var mı? Araba ortada...


Volkswagen’in ürettiği ve piyasada Passat’ın devamı niteliğinde olan CC modelinde coupe tarzında olan araç estetik görünümü ile yollarda dikkat çekmeyi başarıyor. Volkswagen (VW) her zaman her kesime hitap eden modelleri ile ön plana çıkmayı başarıyor. Bu yazımda kısaca Passat CC’den bahsedeceğim.

*****

Kısaca Passat CC hayallerimin VW desem yeri var. Alman üreticinin Passat CC’yi tasarlarken Mercedes-Benz’in CLS modelinde etkilenmiş olacak iki aracı incelediğimizde haklı olduğumu göreceksiniz. Mercedes’e oranla Volkswagen firması biraz daha fiyatı düşük tutması iyi bir satış taktiği VW kalitesini zaten herkes biliyor. Bu arada ucuz dediysek Mercedes CLS’e göre yoksa herkes için yine makul değil 50 bin Euro başlangıç fiyatı var Passat CC’nin, Mercedes’e oranladığımızda 140 bin Euroluk fiyatlı CLS’e göre gerçekten ucuz bir araç olduğu görülüyor.

<ı>

<ı>*****

<ı>

<ı>

<ı>Tasarım harikası

Mercedes-Benz CLS modelinin tasarımı görenleri bir kez daha baktırıyordu. Aynı tasarım çizgilerini Passat CC’de görmek mümkün aracın görünümünü özetlemek gerekirse normal modeli olan Passat’a göre daha alçak ve ölçüleri daha geniş, profilden ise arka koltuğa doğru bir coupe olduğunu görüyoruz. Arka bagaj’a doğru gelirken yan kapılardan gelen estetik çizgide araca ayrı bir hava katmış. Normal Passat modelinde beğendiğim ön görünüm ve arka stopların dizaynı CC’de daha da geliştirilmiş.

<ı>*****

<ı>Yeni dizel motor

Aracın sportif görünümü sadece görüntü olarak kalmıyor. Passat’ta kullanılan 2.0 motor 140 ps dizel motorun geliştirilmiş şekli Passat CC’ye uyarlanmış. 2.0 motor ve 170 ps dizel motor ile oldukça güçlü olduğunu da söylemek yanlış olmaz ki dizel motorların torkları benzinli motorlara oranlar daha yüksek olduğunu da bilmeyen yoktur. İç kısımda ise rahatlıktan hoşlanan ve fazla bir gösteriş istemeyen ama teknolojinin son donanımlarını içinde bulunduran lüks ama sade bir tasarım ile ön konsol sizi karşılıyor. Yeni direksiyon simidi ise size ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Koltuklardaki dikişleri görmek ise araba severler için ayrı bir zevk olsa gerek.

<ı>

<ı>*****

<ı>

<ı>Son söz;<ı> “Volkswagen firması yine güzel bir model ile karşımıza çıktı. Parası olanlar için düşünülmeden alınacak bir araç arabayı aldıktan sonra âşık olacaksanız…”

-

<ı>Otomobiller ile ilgili diğer yazılarım Oto Filozof grubumda;

http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=1620936&GrupNo=10948

-

-

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

<ı>SAMET SERBEST

Serbestler@windowslive.com

<ı>

<ı>

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..