Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Sinema
 

Malatya’da sinema şöleni başladı!

 
4. Malatya Film Festivali dün tüm Malatya’yı saran sinema coşkusu ve açılış töreniyle başladı.
 
Malatya halkının yaklaşık 140'a yakın filmi izleyebileceği festival, tüm kentte bayram havası estiriyor. Tüm şehir festival pankartlarıyla süslenmiş…
 
Festival sahipleri heyecanlı… Malatya halkı ise etkinliklerinin tadını çıkarmaya başladı bile.
 
Filiz Akın Malatya Park AVM’de gerçekleştirilen “Minder Sohbetleri” ile Malatyalılarla buluştu. Sinemaya başladığı yılları, bugün ve geçmiş dönem sineması arasındaki farkları dinleyicisiyle paylaştı. Kendi döneminde abartılı bir oyunculuk akımının olduğunu söyleyen Akın, her zaman daha sade ve duru bir oyunculuğu tercih ettiğini belirtti.
 
Her yer Kemal Sunal!
 
Malatya Park AVM’de Kemal Sunal’ın aksesuar,kostüm ve film afişlerinden oluşan bir sergi açıldı. Sanatçının, çocukluğundan yetişkinliğine, oyunculuk dönemlerinden özel yaşamına bir çok eşyasını görebilecceğiniz bu sergiye ilk gün oldukça kalabalık bir ziyaretçi grubu eşlik etti. Eşi Gül sunal ve Hababam Sınıfı filminin oyuncularının katılımıyla sergide duygu dolu dakikakalar yaşandı.
 
Festivalden renkli açılış gecesi!
 
15 Kasım 20.30’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda yapılan açılışa Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Sayın Vasip Festival Yürütme Kurulu Üyesi ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır; Kültür ve Turizm Bakanlığı adına, Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan; onur ödülüne değer görülen Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi, Hırvat sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro yönetmeni, müzisyen Rade Serbedzija; değerli sanatçılar Eşref Kolçak ve Filiz Akın’ın yanısıra jüri üyeleri, Hababam Sınıfı oyuncuları katıldılar.
 
 
Malatya Film Festivali Açılış Töreni’nin sunuculuğunu başarılı oyuncular Ayşe Tolga ve Serhat Mustafa Kılıç üstlendi. Malatya şehrinin tanıtımıyla başlayan tören, festivalde yarışan filmlerin tanıtımları ile devam etti. Bu yıl kaybettiğimiz sinema emekçilerinin edebiyatçıların, gazetecilerin ve oyuncuların da anıldığı gecede Tuncel Kurtiz’in seslendirdiği şiir hüzünlü anlara sebep oldu.>
 
Onur Ödülleri sahiplerine kavuştu!
 
Festival Onursal Başkanı, Malatya Valisi Sayın Vasip Şahin konuşmasında “ Şehrin alt yapısını tamamlarken, üst yapıyı da sinemayla geliştirmek adına bu festival sayesinde gönül diliyle haykırıp insanlığa hizmette biz de varız, diyebiliyoruz” dedi. Vali Vasip Şahin’in konuşmasının ardından onur ödülleri sahiplerine verildi.
 
Sinema barış için var!
 
Festival’in Uluslararası Program Direktörü Nesim Bencoya ise uluslararası sanatçılara ödüllerini takdim etti.
 
Yönetmen Rashid Masharawi’ye ve sinema, tiyatro oyuncusu, tiyatro yönetmeni, müzisyen Rade Serbedzija’ya Onur Ödülleri verildi. Çok duygulandığını belirten Masharawi, bu ödülün kendisi için anlamının çok büyük olduğunu söyledi. Serbedzija da kendisi için ödülün anlamının ayrı olduğunu belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti: “2 yıl önce Suç ve Ceza Film Festivali’nde bana “Barış Ödülü” verilmişti. Biz sinemacılara da bu noktada daha çok şey yapmak düşüyor. Savaşın içinden gelen bir yönetmen için bu ödüller çok değerli”.
 
Malatya Kemal Sunal’a Minnet Borcunu Ödedi!
 
Festivalde Onur Ödülü’ne değer görülen Türk kadınının kendisine yakın gördüğü, sinemamızın “en güzel profiline” sahip olan kadın oyuncusu Muhterem Nur ve “Yeşilçam’ın unutulmaz jönü” Murat Soydan sağlık nedeniyle Festival Açılış Töreni’ne katılamazken rol aldığı filmlerdeki “iyi yürekli adam” karakterleriyle halkın sevgisini kazanan, babacanlığı ile bilinen değerli sanatçı Eşref Kolçak’a ödülü Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan tarafından takdim edildi. Büyük alkış alan Eşref Kolçak, “Saygın ve sonsuz sevginiz sayesinde hâlâ buradayım. Ne mutlu bana ki hayatım boyunca hep sizin karşınızda olmak bana Allah’ın verdiği en büyük lütuf” diyerek teşekkürlerini sundu.
 
4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında anılan sinemamızın gülen yüzü Kemal Sunal’ın Ustalara Saygı Ödülü’nü alan Gül Sunal ise “Bu ödül, Kemal’in arşivinde yine önemli bir yerde muhafaza edilecek. Onun memleketinde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum” dedi.
 
“Tunç Başaran Olmasa Geri Dönmüştüm”
 
Festivalin bir diğer Onur Ödülü sahibi, Türk Sinemasının “Avrupai yüzü” Filiz Akın, “Malatya markalaşmayı başarmış bir şehir ve bu güzel festivalle de yıldızlaştı. Emeği geçenleri kutluyorum. Bu gece burada olmak benim için çok önemli; çünkü sinemaya başladığım günlerin heyecanlarını, korkularını, çekincelerini paylaştığım insan burada: Tunç Başaran! Onun dostluğu olmasa belki geri dönmüştüm Ankara’ya. Bu güzel ödüllerle bize söylenen şu: sizi sevdik ve hala seviyoruz. Onun için çok teşekkür ederim” dedi.
 
Törende festivale destek olan sponsorlara teşekkür plaketleri de takdim edildi. Gece Mehmet Erdem konseri ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 25.10.14
 
 

Tiyatro, Müzik, Plastik Sanatlar, Sinema sever, Gezip, görmek anlatmak, fotoğraflamak ister, Şehi..