Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Mantık İsyan Eder

Mantık İsyan Eder
 

Düzelmeyecek seviyedeki cehalete bir şey anlatmaya çalışmak sizi sadece onların cehaletine daha fazla maruz bırakır. Lafı anlayabilecek olana söyleyin diğerleri için ise üzülmekten başka yapılacak bir şey yok.
 
"Biz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir..." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 
 
Sabit fikirli insanlara koyun denmesinin nedeni; koyunlar içgüdüsel olarak biat ederler. Önündeki öncü nereye giderse sorgulamadan takip ederler, öncüleri uçurumdan atlasa bile tereddüt etmez peşinden atlarlar. Koyun sürülerinin bazen böyle telef olmaları normal bir durumdur. Koyunlar düşünmezler benim yerime düşünen biri var içgüdüsü ile öncüsünü izlerler. 
 
Bu tip insanlara mevcut sistemden beslenen siyasetçilerin saf ve temiz kalamayacağını, partilerinin bir süre sonra sisteme hizmet eder hale geleceğini, sorunun partilerden değil siyasi düzen ve kapitalist baskılardan kaynaklandığını, ülkede bu aşamada mevcut sistemle başarılı olunamayacağını anlatamazsınız.
 
Millete ait olmayan bir şey millete hizmet edemez. Devletin milletten üstün tutulduğu bir durumda da milli şuurdan bahsedilemez.
 
Cahillik kadercilik demek ben yokum demektir. Karşı tarafta bunu sonuna kadar kullanır ve sen yoksun ben varım der. Bir süre sonra da aldığınız nefesi onun verdiğine inanmaya başlarsınız. 
 
Cehalet kendi karanlığı içinde boğulmaya ve yok olmaya mahkumdur, çünkü kendini ilelebet var edecek kudrete sahip değildir. 
 
İleriyi düşünme, odaklanma, analiz ve muhakeme yeteneği, görselleştirme, planlama ve çoklu düşünme yeteneği olan birini kandıramazsınız. Ne zaman, nerede ve nasıl konuşması, yazması gerektiğini bilen, bilmediği konu hakkında yorum yapmayacak kadar mütevazi, bildiği konuda da sonuna kadar tartışabilecek kadar bilgili ve ısrarcı insandır böyle insan. İnsan önce düşünmeyi, sonra nasıl düşüneceğini öğrenmelidir. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..