Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir 9.Bölüm / Yaman & Mira masum ama ateşli öpüşme ile aşk başladı!

Medcezir 9.Bölüm / Yaman & Mira masum ama ateşli öpüşme ile aşk başladı!
 

Yaman & Mira Lunaparkta. Meccezir Twitter sayfasından alıntı.


Star TV.in bağımlılık yaratan dizisi Medcezir’ in 9.bölümü, Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya ile izleyicisini mest etti. Hele Lunapark’ta dönme dolapta Yaman, yükseklik korkusundan kaskatı olmuştu. Mira’nın ateşli öpücüklerini, Yaman mahcup öpücüklerle cevap verdi. Bu Mira’nın daha önceki bölümlerde rüyasında gördüğü öpüşmelerini saymazsak ilkti. Bu öpüşme sahnesi Sosyal medyayı resmen karıştırdı.

Evet, geçen haftaki yazımda belirtiştim. Medcezir hakikaten herkeste bağımlılık yaratmış durumda. Çevremdeki gençlerden seyretmeyen yok gibi. Bu hafta reytinglere bakıyorum gene AB’de açık ara birinci. Total’de de Karagül’ün ardından az farkla ikinci olmuş. Önceki haftalarda, 8 bölümde AB’de 6 birincilik, 2 ikincilik. Total’de ise 2 birincilik, 6 ikincilik almıştı. Artık Cuma gecelerinin tartışılmaz fenomen dizisi oldu Medcezir.

Orkun geçen haftaki olaydan bir hafta sonra, Sude Hanıma spor salonunda yakalar. Mira’nın kendisinden kaçtığı ve konuşamadığı için şikayet der. Sude Hanım da “Sen zoru başardın, her hatanı daha büyük bir hatayla unutturdun, artık kızımı üzmeni izin vermeyeceğim” der. Orkun mosmor çıkar gider.

Geçen hafta, Orkun’un seks CD rezaletini gören Mira, Orkun defterini kapatır. Artık kuşlar gibi özgürdür ve Yaman’ın üstüne doğru gider onu çözmeye çalışır. O lafı sahil gezmesinde ağzından alır. Yaman, “Ben sevmekten önce terk edilmeyi öğrendim”  der.

Orkun, Faruk Beyin bürosunu gider, Miranın babası Faruk Bey, “Bu ilişki yürümez” nasihat alır, yüzüstü ayrılır.

Giray, sebep olduğu olay yüzünden tamirhaneden ustası tekme tokat işten atar. Yaman’a telefon ederek, mahkemede lehine şahitliğini ister, Yaman kabul etmez. Çok sinirlenir. Sinirli haller yakışıyor Yaman’a.

Av. Selim, Yaman meselesi yüzünden kayınpederi, Asım Şekip Kaya’a karşı kendisine getirilen arazi davasını kabul eder. Bu davanın gazetelere düşmesi karısı Ender Serez ile aralarında gerginlik yaratır. İlk defa evde sesleri yükselir ve kavga ederler. Mert bu duruma ilk defa oluyor diye şaşırır.

Ender Hanım, babası Asım Şekip ile bu arazi işi için Ankara’ya toplantıya gider. Bu toplantıda, Faruk Beyin de olması ve bunu öğrenen Selim Beyi çok kızdırır. O gece ayrı kalırlar. Karısını çok seven Selim ilk defa Faruk’tan çok kıskanır.

Yaman artık evin ikinci oğludur. Telefon konuşmasında “Oğullarım ile bu akşam yemeğe gideceğim” demesi Yaman’ı çok duygulandır, gözleri yaşarır. O akşam Yaman, Mert ve Selim Bey ocak başına yemeğe giderler. Yiyip, içip kafa dağıtırlar. Mert arabesk türküler söyleyip sarhoş olur. Ayıltmak için de, baş aşağı havuza sokmaları çok gülünçtü.

Herkes yattıktan sonra, Mira ile Yaman sahile yürüyüşe çıkarlar. Bir mekandaki düğünde horon tepenleri görün Mira, Yaman’ı zorla düğüne sokar. Horon teperler. İkisinin yüzlerindeki mutluluk görülmeğe değerdi. Çalan “Ankara’nın Bağları” türküsü eşliğinde oynarlar. Her ikisi de çok tatlı ve şekerdi. Arkasından “Ah bu ben” şarkısı eşliğinde sarmaş dolaş dans ederler.

Mert’in (Taner Ölmez) güzel esprileri ve hareketleri herkesi kırıp geçiriyor. Yaman’ın kahvaltıda yumurtalı ekmeğini çok beğenmesi ve Yaman’a “Ayyy annem” diye sarılması harikaydı.

Artık şüphe götürmez, bu bölümde gördüm ki, Çağatay – Serenay uyumu olağanüstü dedim.

Bir internet Sitesinin düzenlediği yarışmaya göre (Oylama henüz bitmedi) Çağatay-Serenay “Yılın Dizi Çifti” oylamasında açık ara öndeler. Medcezir’ de “Yılın Dizisi”, “Yılın Kadın Oyuncusu” da Serenay Sarıkaya, “Yılın Erkek Oyuncu” dalında Çağatay Ulusoy açık ara öndeler. Velhasıl 4 dalda bütün ödülleri silip süpürecekler gibi.

Diziye bu hafta “Tan” karakteriyle Mira’nın piyano hocası olarak (Saim Karakale) dahil oldu. Ama gel gör ki, Mira Orkun’dan kurtuldu. Daha da tehlikeli olabilecek bir psikopat geldi. Evinde Mira’nın yapboz resimlerini yaptığını bakarsak, Mira’nın tutkulu bir aşığı gibi gözüküyor. Ayrıca, Mira ile konuşmak isteyen, rahatsız eden Orkun’a, sustalı bıçak göstermesi de oldukça tehlikeli biri olduğunu gösteriyor.

Eylül de Tan’ı çok beğendi. Arkadaşlık kurmak ister. Tan‘ın sevgilim var demesi (Tahminim, Mira’yı kastediyor) ile bu iş olmadı. Mert, Eylül konusunda Yaman’dan yardım ister. Bu işi bir kız çözer demesiyle, Tuğçe’ den yardım alır. Biraz kıskandırma işi, Eylül’ü ona yaklaştırır.

Hale, hap içer ve intihara kalkışır. Merdivenlerden düşer. Mira’nın Orkun’a söylemesiyle öğren Orkun, bir demet çiçekle gitmek zorunda kalır. Esas sevgilisinin Hale olduğunu anladı nihayet.

Bu bölümde Yaman üniversiteye başladı. Mira, Mert, Eylül ve Yaman ilk gün birlikteydiler. Mert ile sosyal faaliyetlerden birini seçerler.  Yaman kulüplerden Klasik Gitar Kulübünü seçer.  Önümüzdeki bölümlerde Yaman’ın gitar sololarını dinleyeceğiz demektir. Okul sonrası akşam bir şeyler yapmak için kararlaştırırlar. Programı Yaman yapar. Lunaparka giderler. Mira ile Yaman balon patlatma atışı yaparlar. Tan devamlı Mira’ya mesaj atar, rahatsız eder. Mira dönme dolaba binmeyi teklif eder. Yaman yüksekten korkuyorum dese de Mira’yı kıramaz binerler. Dolap bozulur, yukarıda kalırlar. Yaman’ ın yüzü bembeyaz olur. Mira’ya çok güzel sözler söyler. Yaman, “Uzaktan o kadar güzelsin ki, yakından bakınca kör olmaktan korkuyorum” der. Dayanamazlar öpüşmeye başlarlar, Bu öpüşme önce masum, sonra ateşli bir hal alır. Öyle ki, Yaman korkusunu yener, “Devam et abi “ der ve dolap dönmeye onlar öpüşmeye devam ederler. Ve bu güzel bölüm burada sona erer.

Tan Lunaparkın parmaklıkları arkasından onları seyreder. İleriki bölümlerde, başlarına bela olacak gibi duruyor.

Dizi bitiminde dikkatimi çekti. Senarist olarak sadece Ece Yörenç yazdı. Melek Gençoğlu’ un adını göremedim. Acaba Melek Gençoğlu ayrıldı mı? Bunu yakında öğreniriz. Ayrıcı Altın Kelebek yarışmasında Yılın en iyi senaryo yazarı olarak Ece Yörenç ödül aldı.

Lafın kısası, bu dizi daha önce defalarca söylediğim gibi artık herkes de bağımlılık yarattı ve yaratmaya da devam ediyor. Oyuncuları hepside kusursuz. Barış Falay ve Çağatay Ulusoy’ un oyun gücü tartışılmaz. Serenay’ın da öyle.

Artık şüphe götürmez, bu bölümde gördüm ki, Çağatay – Serenay uyumları olağanüstü dedim.

Bu diziyi anlatmakla olmaz, seyretmek lazım diyorum, başkaca bir şey söyleyemiyorum. Tek kelime ile. “Harika”.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..