Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonrasında Bunlara Dikkat

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonrasında Bunlara Dikkat
 

meme dikleştirme


Göğüs estetiği uygulamalarından biri olan meme dikleştirme operasyonları sonrasında hastanın uyması gereken bir takım kurallar bulunuyor, genel anestezi ile yapılan cerrahi bir işlem olduğu için çeşitli riskleri barındıran meme dikleştirme, sarkmış göğüslerin yeniden toplarlanmasında oldukça etkili bir yöntem olup kalıcı özelliğe sahiptir.

Meme dikleştirme ameliyatları sırasında yapılmakta olan kesiler sonucunda, uygulanmakta olan tekniğe bağlı olarak dikiş hatlarınızın yukarıya doğru ters T şeklinde tarif edilen izler oluşmaktadır. Bu izler çerçevesinde ilk aylarınızda çok daha belirgin, kızarık ve de kırmızı tonlarına sahip renkte olmasıyla birlikte aylar süresince yumuşak bir hal alacak, renkleri de beyazlaşacak ve de çok daha az görünür bir hale gelecektir. Ortalama olarak 1 – 2 yıl sonrasında oldukça belli belirsiz bir hale gelir. Yine de bu izlerin sutyen ve de bikini içerisinde kalmakta olan izler olduğundan, dışarıdan belli olmayacak böylelikle hastayı rahatsız etmeyecek bir konumdadır.

Meme dikleştirme ameliyatları esnasında vücuda genel anestezisi uygulanır, plastik cerrahi eşliğinde hastanede yapılmaktadır ve de ortalama üç saat sürmektedir. Ameliyat sonrasındaysa ağrı çok fazla yaşanmamaktadır. 4 – 5 güne kadar şişlik oluşmaktadır. Bu şişlikler bir hafta sonrasında inmeye başlayacaktır. Sonrasındaysa bir kaç pansuman uygulanmaktadır ve de dikişler 10 – 12. günler civarında iyileşmektedir, estetik dikişlerin uygulandığı zaman dikiş almaya gerek kalmaz.

Oldukça erken bir dönemde göğüsler çok daha dik ve de yukarıda duracak, bir ay sonrasındaysa göğüs altı kıvrımlar doğal bir hale gelecek. Ameliyat sonrasındaysa hasta 3 – 4 gün içerisinde işine dönebilmektedir. Bir ay ağır sporlardan uzak durulması mutlaka önerilmektedir. Meme dikleştirmesi ameliyatları tam ve de genel olarak iyi ve kalıcı sonuçlar vermekte, kişinin hem görüntüsünü hem de ruh sağlığını düzeltmekte, onları yaşama oldukça bağlı hale getiren bir ameliyat konumundadır.

Doğal yollarla göğüs dikleştirmek pek mümkün olmadığı için cerrahi işlem gereklidir. Genellikle orta yaş ve üstü kadınların tercih ettiği meme dikleştirme süt kanallarına zarar verebileceği için hamilelik düşünen kadınlara yapılmaması gerekiyor ya da doktorunuza bunu belirtebilirsiniz bunun üzerine doktorunuz süt kanallarına zarar vermeden bu işlemi gerçekleştirebilir.

Ameliyat sonrasında doktorunuzun size verdiği sporcu sutyeni kullanmalısınız yine iyileşme sürecinde göğüs bölgesini zorlayacak egzersizlerden uzak durmanız önerilmektedir.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
www.myraestetik.com

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..