Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Merhaba

Merhaba
 

Sıcak bir merhabayla başlamak en iyisi sanırım.
Hiç yok değil elbette ama annelerin yanında devede kulak kalır bir babanın gözünden bir günlük yazmak.
Tabii ki içinde bulunduğumuz toplum veya asırlardır erkeğe biçilen rollerle ilgili sosyo-kültürel çıkarımlara girmek haddim değil ama özellikle babalar hep çocuğun bakımı ve gelişiminin dışında tutulmuş.
Baba figürü çoğunlukla sert, bazen çocuğu korkutmak için bir araç olarak kullanılıyor.
Daha birçok çıkarım yapılabilir, bu konunun üstüne saatlerce konuşulabilir. Konuşulması da gerekir. Bu kadar önemli gündemin içinde ‘bu mudur önemli olan’ diye sorabilirsiniz haklı olarak. Ancak yaşadığımız toplumun en önemli sorunlarından birisi aile içinde başlayan eğitim sürecine önem vermemektedir. Ki eğitimsiz insanlarla bir arada yada eğitimsiz insanların bir arada yaşamasıyla ne gibi sorunlar yaşadığımız gün gibi ortada. Trafikteyseniz hemen önünüzde ki araca bakın, evdeyseniz balkondan çıkıp etrafa bir bakın, iş yerinde beraber çalıştığınız insanlara bakın, etrafınızdaki çöplere bakın. Bakın ve nasıl tahammülsüz ve yaşanılması zor bir toplumda yaşamaya çalıştığımıza bir bakın.
Türkiye’nin her şehri için geçerli olan bu durum , bazı şehirlerde daha az bazılarında daha çok hissedilir ama hissedilir.
Aslında daha iyimser bir giriş yapmayı planlıyordum ve kafamda birçok giriş yazısı vardı ama hayatta en önemli şeyi unutuyoruz.
Yaparken zevk aldınız ama zevk için yapmadığınız bu çocuğu gerçekten iyi bir insan olarak yetiştirmelisiniz.
Daha sonraki yazılarımda da gireceğim konuya ama kısaca özetlemem gerekirse; bir bireyin ‘iyi’ yetişmesi için ailenin bir bütün olması gerekir.
Eğitimin temeli olan ‘aile’ olgusunun güçlenmesi, toplumumuzun neredeyse tüm sorunlarının çözümü için anahtar bir gelişmedir. Kötü bir birey nasıl iyi bir çocuk yetiştirir derseniz, bu kısır döngünün bir yerde kırılması gerekir ve bu ancak okullardan bağımsız, bütün yaş gruplarını kapsayan milli bir eğitim hamlesiyle gerçekleşir.
İlk yazım çok gerçekçi ve sıkıcı gibi oldu ama her zaman yaptığım gibi panoramik bir fotoğraf çekip en azından bundan sonraki yazılarım için iyi bir temel oluşturmayı istedim.

 
Toplam blog
: 5
: 281
Kayıt tarihi
: 16.10.14
 
 

Sıcak bir merhabayla başlamak en iyisi sanırım.   Hiç yok değil elbette ama annelerin yan..