Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Merhum Menderes'le Deniz Gezmiş'i aynı kefeye koymak doğru mudur?

Merhum Menderes'le Deniz Gezmiş'i aynı kefeye koymak doğru mudur?
 

Tamam, bu ülkede herkes kendi ölüsüne ağlar; herkes kendine yapılanı zülum sayar; herkesin kendi "körü" ölünce badem gözlü olur.

Tamam da, bir de akıl var, izan var... Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının aldığı idam cezası haksız olabilir. Belki bugün olsa bu cezayı almazlardı. Belli ki, Deniz Gezmiş ve arkadaşları o günün siyasi atraksiyonlarına kurban gittiler.

Öyledir, böyledir... Her ne olursa olsun, Merhum Menderes'le Deniz Gezmiş'in idamlarını bir tutup her ikisini aynı kefeye koymak doğru mudur?

Bunu şundan soruyorum; Menderes ve arkadaşlarına itibar iadesi hususunda Meclis'in harekete geçmesi söz konusu. Bu durum ortaya çıkınca CHP, "Madem, Menderese iadeyi itibar yapılacak Deniz Gezmiş'e de yapılsın" diyor.

Şimdi bakıyoruz; birisi halkın seçtiği, on yıla yakın iktidar olmuş bir Başbakan, öteki halkı adına ama halkın teyidini almamış bir silahlı devrimci...

Birisi, tamamen uydurma suçlarla yargılanıyor, millet vicdanını yaralayan bir vicdansızlığa kurban gidiyor; öteki, işlediği suçlar ve silahlı eylemleri dolayısıyla yargı önüne çıkıyor.

Tekrar ediyorum; Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına verilen ceza idam olmayabilirdi ama mutlaka ceza almaları gerekiyordu; çünkü silahlı eylemler yapmış, banka soymuş, adam kaçırmışlardı. Yaptıkları fiiller, devletin anayasal düzeninin silah zoruyla değiştirme'ye giren eylemlerdi ki zaten onların niyeti de buydu.

Ama, Merhum Menderes, devletin meşru yasaları ve halkının desteği ile seçilmiş bir Başbakandı...Kendisi  gayr-i meşru bir darbe ile (ki aslında bu da bir tür devletin düzenini silah zoruyla değiştirmektir) iktidardan indirilimiş ve hiç bir tutarlılığı olmayan hukukun yanından bile geçmediği bir "mahkeme" de yargılanıp idam edilmiştir.

CHP  bu defa da, milletin vicdanında makes bulacak bir hareket karşı çıkıyor...Daha doğrusu onu sulandırmaya çalışıyor. Deniz Gezmiş'in idamına parmak kaldıran zihniyet şimdi ona iade-i itibar vererek seçmenlerine şirin görünmeye çalışıyor.

Türkiye garip bir ülkedir. Bu durumu "Ya idam edersin,ya heykelini dikersin" başlıklı yazımda da belirtmiştim(yazı hala tartışma konusu bölümünde dönüyor, isteyen baksın)

İyi ki, Abdullah Öcalan idam edilmemiş... İdam edilseydi, bugün birileri de çıkıp ona da iade-i itibar yapalım diyebilirdi Meclis'te... Diyebilirdi ne demek, kesin derlerdi!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..