Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Mevsim, Sonbaharı yaşama mevsimidir.

Mevsim, Sonbaharı yaşama mevsimidir.
 

 

 

 

 

          Şimdi tam doğa ile kucaklaşma zamanı. İster yürüyerek, ister arabanızla ister bisikletle veya yaya olarak, doğanın kalbine gireceksiniz bu mevsim.

          Hüzünlü bir Sonbahar gününde neşe saçan Bartınlı Pedalcılar da, hiç boş durmadı, topluca kendilerini doğanın kucağında buldular. Sonbaharın birbirinden güzel renkleri ile tanıştılar. Her nefes alışverişte her yokuşta ve inişlerde, ciğerlerindeki havayı tazeleye tazeleye zindeliklerine  zindelik eklediler. Gurup halinde hoşça vakit geçirdiler. Kimi soğuk sulardan içti kana kana. Kimisi, evinden getirdiği çöreğini, böreğini yedi. Gününü gün eyledi. Koyu sohbetlere daldılar, şakalaştılar, gülüştüler.

          Ayının kırk şarkısı varmış. Hepsi de armut üzerine. Pedalcılarında şarkıları, hep pedal üzerineydi. Dünya çapındaki pedalcıların takip ettiği yollar, beraberlikler, başarıları görüşüldü molalarda. Birlikteliğin tadı pırıl pırıl güneşin altında. çıkarıldı bol bol..

          Bartın ve Kastamonu arasında yer alan ve Bartın hudutları içinde kalan Küre Dağları, şimdi tam mevsiminde. Sonbaharın ölgün ve çılgın renk cümbüşü, doğayı kaplamış olarak bisiklet sevdalılarına, yürüyüş kollarına hayat veriyor.

          Bartın’ın bir “Pedaldaşlar Bisilklet Kulubü” var. Kısa zamanda dernekleşerek üyelerini gittikçe artırarak, doğayı pedal pedal gezip, ruhlarını rengarenk doğanın onarıcı nefesiyle tazeliyorlar. Yaşama daha güleç bakma fırsatı yaratıyorlar.

          Kurulduğundan bu yana Bartın’da, bisiklet ve bisikletin yaşam içindeki önemine ilişkin çalışmalar yürüten Bartınlı Pedaldaş’lar, dün çıktıkları Küre Dağlarına, 90 Km.lik turu, 19 bisikletçi ile bisikletçi ile tamamladılar.

           Milli parkın Çöme Boğazı girişi üzerinden Şahin, Çerde, Aşağıdere köylerini takip eden ekip, Abdi Paşa üzerinden Bartın'a döndü.

          “Milli parkın Çöme Boğazı girişi üzerinden Şahin, Çerde, Aşağı Dere köylerini takip eden ekip Abdi Paşa üzerinden Bartın'a döndü.

          18. Bartın Kitap Fuarı'nda "Bisiklet ve Yaşam" konulu söyleşi ile bisiklet severlerle buluşan dernek, çalışmalarını Bartın'da bisikletindört mevsim kullanımı üzerine yoğunlaştırmayı planlıyor. Bir yandansağlıklı yaşam ve spora katkı sunan çalışmaların diğer yandan da  Bartın ve özellikle sahil kesimindeki kırsal yerleşimler ile Küre Dağları Milli Parkı üzerinde yoğunlaşması, Bartın'ın tanınması ve turizmin çeşitlendirilmesinde de önem arz ediyor.


 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..