Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Meyve suyu üretiminin gerçekleri

Meyve suyu üretiminin gerçekleri
 

Meyve suyu üretiminin gerçekleri


Meyveler her mevsim hayatımızda önemli bir yere sahip ve hepsinin yararı saymakla bitmez. Çok meyve tüketmeyen biri olsanız bile en azından bir tane meyve vardır özlediğiniz, mevsiminin gelmesini beklediğiniz. Yaz mevsiminde mandalinayı, kış mevsiminde karpuzu özleyenlerdensiniz biliyorum.  Meyve suları ise bir meyveye ulaşmanın en kolay yolu günümüzde.

Meyve suyunun dedikodusunu yapmaya başlarsak…

Ülkemizde meyve suyu üretimi oldukça yaygın ve güzel. Burda meyve suyu proses akış şemasını yazmak eminim hiçbir zaman işinize yarayamacak, ben her zaman işe yarar bilgilerden bahsetmekten yanayım. Raflarda gördüğünüz üründeki “ %100 meyve suyu ifadesi nasıl oluyor? hepsi meyve mi? “ Gibi soruların cevabını size şu şekilde aktarabilirim, normalde meyve suyu üretiminde su kullanılır fakat %100 meyve suyu olarak satılan ürünlerde su yerine meyvenin suyu kullanılıyor. En çok şüphelendiğiniz, “ Ezik bozuk meyvelerden meyve suyu yapılır mı? ” sorusunun cevabı ise bana göre hayır. Şimdi yapılır yapılmasına ama o bozuk meyvenin ezik meyvenin tadı bir güzel meyve suyuna geçer. Sen de o kötü tadı algılayamayıp “ Off çok güzel tadı. “ diyorsan sana zaten afiyet olsun sevgili okurum. Diğer bir konu meyve suyunun açıldıktan sonra kaç gün içinde tüketileceğinin sorulması, şimdi sağlıklı olan bir iki günde tüketilmesi fakat uzun süre bekletilirse besin değeri kaybolacağından içmenin pek anlamı yok. Gelelim herkesin pek merak ettiği konuya, “Alkol var mı meyve suyunda? ” hayır yok, sadece meyvenin yapısında bulunan alkol var, hani kafan güzel olsun istiyorsan meyve suyu olmaz, bir daha sorma lütfen.

Size de kızmaya hakkımız yok, bilip bilmeyen herkes konuştukça gıdalar ve üretimleri hakkında paranoyak olmanız normal.

Fakat bakın anlattım her şey yolunda, korkacak bir şey yok. Meyve suyu cici…             Sağlıkla kalın!

Not : “ Meyve suyunun suyu daha çıkmadı . “

                                                                                                           Gıda Mühendisi – Nermin Özge BİLGE

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..